Μετά από ένα teaser τις προηγούμενες μέρες, η OnePlus αποκάλυψε το τελευταίο της πρωτότυπο smartphone, με ποιο «πρακτικά» χαρακτηριστικά αυτή τη φορά. 

Το OnePlus 11 Concept επικεντρώνεται στην υγρή ψύξη "Active CryoFlux" που μιμείται κάτι που βλέπουμε και σε μερικά συστήματα pc gaming. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια πιεζοηλεκτρική κεραμική μικροαντλία για να στέλνει υγρό ψύξης σε όλες τις σωληνώσεις του τηλεφώνου (ορατές εξωτερικά) χωρίς να αυξάνει "σημαντικά" τον όγκο του τηλεφώνου όπως διαπιστώσαμε από κοντά.

Σύμφωνα με την OnePlus, το αποτέλεσμα είναι μια μικρή αλλά αισθητή βελτίωση των επιδόσεων. Η εταιρεία αναφέρει ότι η πτώση της θερμοκρασίας ενισχύει τις επιδόσεις των παιχνιδιών με 3 έως 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο ενώ μειώνει τους χρόνους φόρτισης κατά 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Σίγουρα αυτές οι επιδόσεις δεν θα σας κάνουν να βιαστείτε να αντικαταστήσετε το υπάρχον smartphone σας, αλλά δείχνουν πιθανόν με τι ασχολείται η εταιρεία για τα επόμενα της μοντέλα.

Οι διαφορές σε σχέση με το κανονικό OnePlus 11 είναι κυρίως αισθητικές. Οι εμφανείς σωληνώσεις και ο μπλε φωτισμός LED είναι οι πιο εμφανείς αλλαγές, όμως θα δείτε την κάμερα στο πίσω μέρος να προεξέχει, διαθέτοντας μια περίπλοκη χάραξη guilloché, παρόμοια με αυτή που θα βρίσκατε στο καντράν ενός πολυτελούς ρολογιού.

Το OnePlus 11 Concept όπως φανερώνει και η ονομασία του, δεν θα μπει στην παραγωγή. Ωστόσο, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η υγρή ψύξη και οι τεχνικές σχεδιασμού βρουν το δρόμο τους σε μελλοντικά smartphones. 
 

  • Like 3