Μετά τις καθιερωμένες ετήσιες διαρροές, η OnePlus ανακοίνωσε σήμερα το νέο της κορυφαίο smartphone, το OnePlus 6 το οποίο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και για την εμφάνισή του.

Η ναυαρχίδα της εταιρείας έρχεται με τη μεγαλύτερη OLED οθόνη που έχει ποτέ ενσωματώσει ποτέ η OnePlus και συγκεκριμένα στις 6,3 ίντσες (Full HD+ ανάλυση), και με τις διαστάσεις να παραμένουν στα προηγούμενα επίπεδα, εξαιτίας της αναλογίας 19:9 που επέλεξε φέτος η εταιρεία. Στην κορυφή υπάρχει και σ' αυτό το μοντέλο εγκοπή (notch), κάτι που άλλωστε είχε προλάβει να ενημερώσει ο CEO της εταιρείας τις προηγούμενες εβδομάδες με σχετικό του μήνυμα το Twitter. Για όσους πάντως δεν είναι fan του σχετικού σχεδιασμού, η OnePlus δίνει τη δυνατότητα μέσω λογισμικού να «εξαφανιστεί».

Άλλη σημαντική αλλαγή στο πίσω μέρος είναι η παρουσία γυαλιού, αφήνοντας πίσω την unibody μεταλλική κατασκευή, και με την OnePlus να αναφέρει ότι η απόφασή της αυτή αφορά όχι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και μελλοντικά. Στα ενδότερα επιβεβαιώνεται η παρουσία του κορυφαίου chipset της Qualcomm, του Snapdragon 845, με 6GB μνήμη για το αρχικό μοντέλο και 8GB για το κορυφαίο. 

Στο πίσω μέρος, υπάρχει παρουσία διπλής κάμερας με αισθητήρες των 16 και 20MP,  η θέση των οποίων είναι στη μέση και κάθετα. Το μέγεθος του pixel σύμφωνα με την εταιρεία είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, κάτι που βοηθά στις νυχτερινές λήψεις ενώ υπάρχει παρουσία οπτικής σταθεροποίησης. Στην εγγραφή βίντεο, υποστηρίζεται ανάλυση 4K και στα 60fps αλλά και εγγραφή πολύ αργού βίντεο στα 480fps και στην HD ανάλυση. Στο εμπρόσθιο μέρος, η τρίτη κάμερα έχει ανάλυση 16MP και δυνατότητα portrait mode. 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η μπαταρία των 3.300mAh, και με την εταιρεία να αναφέρει ότι η αυτονομία είναι μεγαλύτερη κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Και αυτό το μοντέλο δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση αλλά ούτε -επίσημα- αδιαβροχοποίηση, αν και η OnePlus αναφέρει ότι με βάση τις δοκιμές της, το OnePlus 6 μπορεί να αποφύγει τα ατυχήματα από το νερό όπως συμβαίνει σε πολλά smartphones της κατηγορίας του χωρίς να έχει τη σχετική πιστοποίηση. 

Με OxygenOS το οποίο στηρίζεται στο Android 8.0 Oreo, το OnePlus 6 είναι ήδη ανάμεσα στις ελάχιστες συσκευές που μπορεί να εγκατασταθεί η beta έκδοση του Android P,  με την OnePlus να αναφέρει ότι σκοπός της είναι να παρέχει τις τελευταίες εκδόσεις της πλατφόρμας για τους χρήστες της. 

Κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας στο Oneplus.com και σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο. Η τιμή του αρχικού μοντέλου με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου έχει οριστεί στα €519 ενώ το επόμενο μοντέλο με 128GB ROM κοστίζει €569. Τέλος το κορυφαίο μοντέλο, έρχεται με 8GB μνήμη, 256GB αποθηκευτικό χώρο και τιμή €619. 

VentureBeat

  • Like 1