Λαμβάνοντας υπόψη τις λίγες πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα πρόσφατα ο CEO της OnePlus, Pete Lau, αλλά και το πρόσφατο tweet της εταιρείας DisplayMate, περιμένουμε το OnePlus 7 Pro να διαθέτει μία από τις καλύτερες οθόνες στην κατηγορία των smartphones.

Η οθόνη του OnePlus 7 Pro, σύμφωνα με την ανάρτηση της γνωστής εταιρείας DisplayMate στο Twitter, αρίστευσε στις δοκιμές της λαμβάνοντας βαθμολογία A+. Η εταιρεία δεσμεύεται από ότι φαίνεται για να μην δώσει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα (παρόλο που από ότι φαίνεται το συγκεκριμένο tweet αποτελεί μέρος της δημιουργίας «hype» για την συσκευή και την προώθηση της), αλλά είπε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την απόδοση της οθόνης του OnePlus 7 Pro στις 14 Μαΐου, που είναι και η ημέρα της επίσημης παρουσίασης των δύο –τουλάχιστον- νέων συσκευών της OnePlus (περιμένουμε να παρουσιαστούν τα OnePlus 7 και OnePlus 7 Pro καθώς και μία έκδοση 5G του τελευταίου ενδεχομένως).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οθόνη OLED που χρησιμοποιεί η OnePlus στην συσκευή της υποστηρίζει refresh rate 90Hz, χαρακτηριστικό που καθιστά εξαιρετικά ομαλό το gaming αλλά και την περιήγηση στα μενού του λειτουργικού συστήματος. Ένα τόσο υψηλό refresh rate βεβαίως θα έχει επιπτώσεις στην μπαταρία και στην αυτονομία της συσκευής, ωστόσο η εταιρεία, λέγεται πως κάνει χρήση τεχνολογίας «variable refresh rate» για να εξοικονομούνται πόροι και ενέργεια και ενδεχομένως θα προσφέρει κάποια δυνατότητα διαχείρισης του.

Λέγεται ότι η οθόνη του OnePlus 7 Pro θα διαθέτει διαγώνιο 6,64 ιντσών (AMOLED) και θα υποστηρίζει ανάλυση Quad HD+ (90Hz) ενώ το μικρότερο μοντέλο OnePlus 7 θα διαθέτει οθόνη 6,2 ιντσών Full HD+ (60Hz). Και στις περιπτώσεις περιμένουμε την ύπαρξη «optical in-screen fingerprint sensor) και την απουσία οπών ή εγκοπών, αφού η εμπρόσθια κάμερα χρησιμοποιεί pop-up «motorized» μηχανισμό ανύψωσης.

GSMArena