Η OnePlus στην επερχόμενη έκθεση CES 2020 θα πραγματοποιήσει επίδειξη ενός smartphone, του «Concept One», το οποίο στο πίσω μέρος του χρησιμοποιεί «ηλεκτροχρωμικό γυαλί».

Πρόκειται για μία τεχνολογία έξυπνου γυαλιού, του οποίου η διαφάνεια ή αδιαφάνεια ελέγχεται με την εφαρμογή τάσης. Τέτοια τεχνολογία χρησιμοποιείται σε παράθυρα ή γυάλινες επιφάνειες σε σπίτια, βρίσκεται στα παράθυρα του Boeing 787 Dreamliner ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή της οροφής της McLaren 720S.

Gear-OnePlus-Sketch-02.jpg.3887362ae8383bf3aaf1685ca33c2546.jpg

Λαμβάνοντας υπόψη την «σχέση» μεταξύ των δύο εταιρειών, δεν είναι δύσκολο να ενώσουμε τις τελείες… Η ιστορία όμως έχει ως εξής όπως εξηγεί ο CEO της OnePlus, Pete Lau: ο διευθυντής δημιουργικού της OnePlus, Xi Zeng επισκέφτηκε πρόσφατα τα κεντρικά της McLaren στο Woking, στην Αγγλία, και εκεί είδε την «έξυπνη οροφή» της McLaren 720S και αναρωτήθηκε αν η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρότερου μεγέθους προσωπικές συσκευές.

 

Η εφαρμογή του ηλεκτροχρωμικού γυαλιού είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το πάχος του Concept One κατά ένα δέκατο του χιλιοστού σύμφωνα με τον Pete Lau. Το γυαλί επίσης δεν αλλάζει από αδιαφανές σε διαφανές ακαριαία. Στο Boeing 787 Dreamliner απαιτούνται αρκετά δευτερόλεπτα, ωστόσο στην περίπτωση του Concept One η εναλλαγή πραγματοποιείται σε χρόνο μικρότερο του ενός δευτερολέπτου.

Η παραγωγή πάντως του OnePlus Concept One θα είναι μικρή, και επομένως θα είναι μία συσκευή -αν υπάρξει ενδιαφέρον- που θα απευθύνεται σε λίγους και επομένως θα στοιχίζει αρκετά χρήματα (ενδεχομένως πάνω από €1000). Όταν ωριμάσει η τεχνολογία, τότε θα φτάσει στα χέρια περισσότερων χρηστών. Όσον αφορά στην διάταξη των καμερών στο πίσω μέρος, είναι ίδια με του OnePlus 7T Pro McLaren: κύρια κάμερα 48 Megapixels και υπερευρυγώνια κάμερα 16 Megapixels. Η συσκευή, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την McLaren, αναμένεται να διαθέτει δερμάτινη επένδυση στο πίσω μέρος (ίσως σε Papaya Orange, το επίσημο χρώμα της McLaren). H OnePlus θα παρουσιάσει το Concept One στην έκθεση CES 2020 στις 7 Ιανουαρίου.

GSMArena | Wired

  • Like 1