Από ότι φαίνεται θα αργήσουμε να δούμε κάποια IP-rated συσκευή της OnePlus, που να πιστοποιεί την αντοχή της στη σκόνη ή στο νερό. Ο Carl Pei, co-founder της OnePlus εξηγεί το σκεπτικό της εταιρείας πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η εταιρεία, όπως είπε ο ίδιος, ήθελε να κάνει πράγματα με βάση «αυτό που πραγματικά χρειάζεστε» και όχι η βιομηχανία. Μία βαθμολογία IP (π.χ IP68, που πιστοποιεί ότι η συσκευή παρέχει ολοκληρωτική προστασία από τη σκόνη και αντέχει στη βύθιση στο νερό ακόμα και σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου) αποτελεί τον απλούστερο τρόπο για να αποδειχτεί η αντοχή μίας συσκευής, ωστόσο η OnePlus σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να σας δείξει τι μπορούν πραγματικά να σας προσφέρουν οι νέες της συσκευές.

Έτσι, σε ένα video-teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, ισχυρίζεται ότι οι βαθμολογίες και οι πιστοποιήσεις αντοχής στο νερό «στοιχίζουν χρήματα σε εσάς» δείχνοντας μία συσκευή –υποθέτουμε τύπου OnePlus 7 ή 7 Pro- να πέφτει σε έναν κουβά με νερό ως «απόδειξη» της ικανότητας τους να επιβιώσει μία βύθιση στο νερό. Ο Carl Pei δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικά οι συσκευές της εταιρείας να έχουν IP-rating, και δεν επιθυμεί οι πελάτες της εταιρείας να δοκιμάσουν να βάλουν το νέο τους κινητό στο νερό.

Όπως και να έχει –άσχετα αν πειστήκατε ή όχι από την OnePlus- θα τολμούσατε, χωρίς IP-rating και χωρίς να σας καλύπτει η εγγύηση να βυθίσετε το κινητό σας στο νερό; Αμφιβάλλουμε αν θα το κάνατε χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και να ήταν IP-rated, οπότε ενδέχεται ο Carl Pei να έχει δίκιο από τη μία πλευρά (ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα κάποια πιστοποίηση, και πως το κόστος της το επωμίζεται ο καταναλωτής). Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να «φορτωθεί» ο καταναλωτής αυτό το κόστος. Εξαρτάται από την εταιρεία να αποφασίσει κατά πόσο η «πιστοποίηση» θα επηρεάσει το κέρδος της ανά συσκευή για παράδειγμα. H OnePlus θα παρουσιάσει τα OnePlus 7 και 7 Pro στις 14 Μαΐου.

Engadget

  • Confused 2