Η OnePlus παρουσίασε πριν λίγο το τελευταίο μοντέλο που θα ενταχθεί στην οικονομική σειρά smartphone Nord.

Με το Nord CE 3 Lite 5G η OnePlus έχει δώσει έμφαση στην παροχή τεχνική χαρακτηριστικών που συνήθως δεν συναντάμε σε αυτό το price range.

Το νέο μοντέλο -που είχαμε στα χέρια μας για λίγο καιρό- έρχεται να διαδεχθεί το Nord CE 2 Lite που κυκλοφόρησε πριν 1 χρόνο ακριβώς, με την εταιρεία να επιλέγει και πάλι το ίδιο SoC για το εσωτερικό του και συγκεκριμένα το Snapdragon 695. Για αύξηση των επιδόσεων, η εταιρεία δίνει έμφαση σε άλλα σημεία όπως με ταχύτερη φόρτιση αλλά και καλύτερη οθόνη και κάμερα

image.jpeg.25cc084c7e68957db8a5d05ae050e1cb.jpeg

Εστιάζοντας πρώτα στη φόρτιση, το νέο Nord εξοπλίζεται με τα ίδια επίπεδα φόρτισης που βλέπαμε σε κορυφαίες ναυαρχίδες μόλις πριν από μερικά χρόνια. Έτσι διαθέτει ενσύρματη φόρτιση 67W SuperVOOC που θα ολοκληρώσει μια πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 40 λεπτά, ενώ για το 80% χρειάζεται μισή ώρα φόρτισης. Όπως βλέπουμε και σε άλλα μοντέλα της OnePlus έτσι και η συσκευασία του Nord CE 3 Lite 5G περιλαμβάνει τον φορτιστή.

Μένοντας στη φόρτιση, η OnePlus αναφέρεται στην τεχνολογία  "Endurance" που αφορά διάφορες  βελτιστοποιήσεις σε software και hardware προκειμένου η μπαταρία να έχει μεγαλύτερη ζωή. Αυτή έχει χωρητικότητα 5.000mAh και σύμφωνα με την OnePlus αντέχει για τουλάχιστον 1600 κύκλους φόρτισης πριν παρατηρήσετε σημαντική φθορά. Επιπλέον 12 αισθητήρες θερμοκρασίας γύρω από το σώμα του τηλεφώνου διασφαλίζουν ότι η μπαταρία δεν ζεσταίνεται υπερβολικά.

image.jpeg.498fbd1cb20c9623589241265dd74d7d.jpeg

Το OnePlus Nord CE 3 Lite διαθέτει επίσης μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό του. Πρόκειται για ένα μια IPS οθόνη 6,72 ιντσών που καταλαμβάνει πάνω από το 91% της μπροστινής επιφάνειας και διαθέτει global DC dimming, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών του χρήστη. Επιπλέον, η οθόνη μπορεί να επιτύχει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και μπορεί να προσαρμόζεται σταδιακά ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλετε. Με βάση τα modes, ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να εναλλάσσεται μεγαξύ των 30Hz, 60Hz, 48Hz, 50Hz, 60/90Hz και 90/120Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη. Με αυτό δεδομένο αλλά και τις βελτιστοποιήσεις απόδοσης και αποδοτικότητας που έγιναν στο OxygenOS 13.1 (στηρίζεται στο Android 13) το οποίο είναι ενσωματωμένο, η πλοήγηση στα μενού είναι ομαλή χωρίς καθυστερήσεις και με άμεση απόκριση.

Και στις δύο πλευρές της οθόνης - στο πάνω και στο κάτω μέρος - υπάρχουν ηχεία, με την OnePlus να υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα στην απόδοση του στερεοφωνικού ήχου σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μάλιστα η OnePlus παρέχει λειτουργία 200% Ultra Volume που επιτρέπει ακόμα πιο έντονο ήχο χωρίς παραμορφώσεις ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το νέο Nord είναι ένα από τα ελάχιστα πλέον smartphones της αγοράς που ενσωματώνει θύρα ακουστικών 3.5χιλ.

image.jpeg.6f8732ed2f60461385f371fc8bb22315.jpeg

image.jpeg.41c69b8e941063e3b2524a5ba17afda5.jpeg

Στις σημαντικές βελτιώσεις του OnePlus Nord CE 2 Lite έναντι του περσινού μοντέλου είναι ν ανάλυση της κύριας κάμερας. Σε μια κίνηση που δεν διαφέρει πολύ από τον ανταγωνισμό, η OnePlus έχει ενσωματώσει αισθητήρα 108 megapixel (f/1.75), με τεχνολογία pixel binning που ρίχνει την ανάλυση στα 12MP διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία από όλες τις λήψεις. Η επιπλέον ανάλυση σημαίνει επίσης ότι η OnePlus μπορεί να προσφέρει μια λειτουργία zoom χωρίς απώλειες, η οποία περικόπτει την εικόνα διατηρώντας την λεπτομέρεια στο μεγαλύτερο μέρος (ή τουλάχιστον, αυτός είναι ο ισχυρισμός της εταιρείας). Η κύρια κάμερα συνοδεύεται από έναν αισθητήρα βάθους και μια κάμερα macro χαμηλής ανάλυσης και οι δύο στα 2MP.

To OnePlus Nord CE 3 Lite έρχεται σε έκδοση με 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Όπως βλέπουμε και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, χρησιμοποιεί μια λειτουργία εικονικής μνήμης RAM για να δανείζεται μέρος του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου ως μνήμη RAM για τη διατήρηση των εργασιών στο παρασκήνιο. Το OnePlus Nord CE 3 Lite θα είναι διαθέσιμο για αγορά στην Ευρώπη με τιμή 320€ ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη χώρα μας.