Η OnePlus αποτελεί έναν από τους λίγους android κατασκευαστές οι οποίοι διατηρούν ένα πολύ καλό ρυθμό αναβαθμίσεων για τα smartphones τους, με την εταιρεία να ανακοινώνει πρόσφατα τη δέσμευσή της για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Με το πρόγραμμα "Software Maintanance Schedule", η OnePlus δεσμεύεται ότι κάθε της smartphone θα λαμβάνει τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις του Android για διάστημα 2 ετών από την κυκλοφορία συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της επερχόμενης έκδοσης Android P η οποία βρίσκεται σε περίοδο beta αυτό το διάστημα. Εκτός από τις μεγάλες αναβαθμίσεις του Android, η OnePlus δεσμεύεται ακόμα ότι κάθε της smartphone θα λαμβάνει τις ενημερώσεις ασφάλειας της πλατφόρμας, για διάστημα 3 ετών με συχνότητα ανά δύο μήνες για τον επιπλέον χρόνο υποστήριξης. 

Η OnePlus έχει πολύ καλό ιστορικό στην κυκλοφορία των νέων μεγάλων εκδόσεων του Android στις συσκευές της, πολύ καλύτερο από πολλούς ανταγωνιστές της, με εξαίρεση το OnePlus 2 και το OnePlus X. Με το νέο πρόγραμμα αναβαθμίσεων, η εταιρεία ακολουθεί σχεδόν παρόμοια τακτική με αυτή που ακολουθεί και η Google για τα Pixel smartphone αλλά και τη Nexus σειρά παλαιότερα, αν και αναμενόμενα, όχι με την ίδια ταχύτητα.

oneplus_maintenance_schedule.png.48c7c494804ae21118a9adb1c7de3a0e.png

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα αναβαθμίσεων ισχύει άμεσα για τα παλιά μοντέλα της εταιρείας και συγκεκριμένα τα OnePlus 3, 3T, OnePlus 5, 5S και το νεότερο OnePlus 6. Το ίδιο θα ισχύει και για όποιο smartphone θα κυκλοφορήσει η OnePlus από τώρα και στο εξής.

9to5