H OnePlus επεκτείνει τη γκάμα των προιόντων της, παρουσιάζοντας και ένα έξυπνο ρολόι.

Το OnePlus Watch αποτελεί την είσοδο της κινεζικής εταιρείας στην κατηγορία των wearables έχοντας στενή σχέση όπως αναμενόταν με τα OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro smartphones που ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα. Στο θέμα του σχεδιασμού η εταιρεία δεν εκπλήσσει, επιλέγοντας κυκλικό σχεδιασμό που παραπέμπει στην εμφάνιση ενός παραδοσιακού ρολογιού, με κάσα 46 χιλιοστών κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλο. Η OLED οθόνη των 1,39 ιντσών (326ppi) διαθέτει 2.5D κυρτό γυαλί ζαφείρι ενώ υπάρχει ένα γυαλιστερό CD pattern στη στεφάνη της οθόνης. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά το OnePlus Watch διαθέτει 1GB μνήμη και 4G αποθηκευτικό χώρο, με τα 2GB να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση τραγουδιών. Η μπαταρία των 402mAh υπόσχεται ικανοποιητική αυτονομία η οποία μπορεί να φτάσει υπό προυποθέσεις έως και τις 2 εβδομάδες ενώ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση.

sshot.jpg.ae2040216494f9242283db2baca80b99.jpg

Συνολικά υποστηρίζονται περισσότεροι από 110 τύποι προπόνησης, με το Watch να ενημερώνει τον κάτοχό του με ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από την προπόνησή του. Σε αυτά περιλαμβάνονται μετρήσεις παλμών, απόστασης, κατανάλωση θερμίδων, ταχύτητα και απόδοσης Swolf για κολυμβητές αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πισίνα. Ενσωματώνει ακόμα GPS ενώ παρακολουθεί τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα, ανιχνεύει το στρες και εμφανίζει ειδοποιήσεις καρδιακού ρυθμού και καθιστικές υπενθυμίσεις σε συνδυασμό με την εφαρμογή OnePlus Health στο smartphone. 

Πάντως το έξυπνο ρολόι της OnePlus δεν τρέχει Wear OS της Google και στηρίζεται σε μια RTOS λύση όπως άλλοι κατασκευαστές wearable όπως η Fitbit, με μια συνοδευτική εφαρμογή να χρειάζεται να εγκατασταθεί στο android smartphone για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και την εμφάνιση ειδοποιήσεων. Σε μελλοντικό χρόνο, το OnePlus Watch θα μπορεί να συνδεθεί και με τα iPhone, με τη σχετική εφαρμογή να κυκλοφορεί μέσα στο χρόνο.

Όπως ισχύει με τη σειρά OnePlus 9, έτσι και το OnePlus Watch θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες, με την τιμή να μην έχει ακόμα οριστεί. Αυτή που πάντως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη παρουσίαση και θα ισχύσει στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες είναι τα €159 


 

  • Like 1