Ο χρήστης θα μπορούσε να τραβήξει μία selfie χωρίς απαραίτητα να κοιτά απευθείας στο τηλέφωνο.

Οι κατασκευαστές εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούν να κρύψουν όλο και καλύτερα τις selfie κάμερες, είτε τοποθετώντας τις κάτω από την οθόνη είτε ακόμη χρησιμοποιώντας μία αναδιπλούμενη σχεδίαση η οποία συνδυάζει βασική και selfie κάμερα σε μία. Η Oppo προσπαθεί να βρει λύση στο παραπάνω ερευνώντας μία ασυνήθιστη μέθοδο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 91Mobiles, η Oppo θα κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία αποσπώμενη κάμερα για smartphones. Αν ο χρήστης θέλει να τραβήξει μία selfie ή να φωτογραφίσει περισσότερα από ένα πλάνο, θα μπορεί απλά να τραβήξει τη μονάδα της κάμερας από το τηλέφωνο και τη στρέψει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να περιορίζεται για το που βρίσκεται το ίδιο το τηλέφωνο.

Ο σχεδιασμός της Oppo φαίνεται πως βασίζεται σε δύο αισθητήρες καθώς θα έχει επίσης συνδεσιμότητα USB-C, NFC, Wi-Fi και Bluetooth. Δεν θα αποτελεί έκπληξη και το γεγονός ότι η αποσπώμενη κάμερα θα έχει και ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου για να παραμένει ενεργή όταν ο χρήστης την έχει αποσυνδέσει από το υπόλοιπο τηλέφωνο. Επίσης, δεν είναι σαφές αν θα μπορούσε κάποιος να συνδυάσει διάφορες μονάδες κάμερας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις δυνατότητες αναβάθμισης των φωτογραφικών ικανοτήτων του smartphone χωρίς απαραίτητα ο χρήστης να αντικαταστήσει ολόκληρη τη συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι απλά μία ένδειξη στον τρόπο σκέψης της Oppo και όχι απαραίτητα μία εγγυημένη τεχνολογία που θα δούμε στα τηλέφωνα της εταιρίας σύντομα. Ωστόσο, η Oppo έχει ήδη παρουσιάσει ένα smartphone που αυξομειώνει δυναμικά το μέγεθος της οθόνης, οπότε το γεγονός ότι ήδη θα μπορούσε να εργάζεται σε νέες καινοτόμες ιδέες δεν θα προκαλούσε έκπληξη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την κυκλοφορία ενός smartphone με αποσπώμενη κάμερα τα επόμενα χρόνια.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 3