Εκτός από την Oppo και η OnePlus ήδη συνεργάζεται από πέρυσι με την Hasselblad.

Η OnePlus συνεργάστηκε πέρυσι με την Hasselblad για την ανάπτυξη επόμενης γενιάς τεχνολογιών για τις κάμερες των smartphones, όπως τη λειτουργία XPan που είδαμε στο OnePlus 9. Φαίνεται να άρεσε αυτή η συνεργασία στην Oppo με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το παράδειγμα της OnePlus, υπογράφοντας τη δική της μακροπρόθεσμη συμφωνία με τον εμβληματικό Σουηδό κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών.

Οι εταιρείες εργάζονται για τη βελτίωση της φωτογραφικής εμπειρίας για τα μελλοντικά τηλέφωνα Oppo. Μια ανακοίνωση από την Oppo αναφέρει επίσης κάποιους στόχους, όπως η αναβάθμιση της εμπειρίας χρήστη και η αναζήτηση νέων τεχνολογιών στην επιστήμη των χρωμάτων. Αυτή η συνεργασία πάντως δεν ήρθε από το πουθενά, καθώς πρόσφατες διαρροές μας είχαν δώσει μία «κλεφτή» ματιά του Oppo Find X5 Pro με κάμερα της Hasselblad.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης ότι η εταιρεία έκανε την κίνηση εν μέρει επειδή η συνεργασία της OnePlus ήταν τόσο επιτυχημένη, υποδεικνύοντας ότι η απόφαση είχε να κάνει με την απόδοση χρώματος της κάμερας. Η Oppo θα συνεργαστεί με την Hasselblad για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και των δυνατοτήτων των καμερών της να καταγράφουν τον φυσικό τόνο του δέρματος, υποδηλώνοντας ότι ίσως η λειτουργία Real Tone του Google Pixel 6 έχει εμπνεύσει τους ανταγωνιστές να δώσουν λύση στο ίδιο πρόβλημα. Η Oppo αναφέρει ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι κάμερες των smartphones θα μπορούν να χειριστούν οποιεσδήποτε ανάγκες φωτισμού προκύψουν.

Η Oppo σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά τηλεφώνων Find X με ενσωματωμένη την τεχνολογία της Hasselblad στις αρχές του 2022.

  • Like 1