Η Kodak δήλωσε ότι προτίθεται να μηνύσει τις εταιρείες Apple και Research In Motion (RIM), κατασκευάστριες των iPhone και Blackberry, αντίστοιχα, εξαιτίας της χρήσης συγκεκριμένων τεχνολογιών στις συσκευές αυτές.

 

Η Kodak κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ΙΤC).

 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Kodak, τα iPhone και Blackberry χρησιμοποιούν τεχνολογίες προεπισκόπησης φωτογραφιών οι οποίες παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες της Kodak.

 

H εταιρεία κατέθεσε επίσης δύο ανεξάρτητες μηνυτήριες αναφορές σε βάρος της Apple, σύμφωνα με τις οποίες τίθεται ζήτημα παραβίασης ευρεσιτεχνιών που αφορούν ψηφιακές μηχανές και συγκεκριμένες διαδικασίες υπολογιστών.

 

Η Kodak έχει ζητήσει από την ITC να απαγορεύσει και στις δύο μηνυόμενες εταιρίες να διαθέσουν τις συσκευές αυτές και διεκδικεί οικονομική αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

 

"Βρισκόμαστε σε επικοινωνία εδώ και χρόνια με αμφότερες τις εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί φιλικά αυτό το ζήτημα, όμως στάθηκε αδύνατο να οδηγηθούμε σε κάποια ικανοποιητική συμφωνία", δήλωσε η Laura Quatela, επικεφαλής του τομέα πνευματικής ιδιοκτησίας στην Kodak.

 

"Δεδομένων των εξελίξεων, προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διασφαλίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων μας και των εταιρειών που νομίμως χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας".

 

Τόσο η RIM όσο και η Apple αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

 

Link.png Site: bbc.co.uk