Η Nikon αποφάσισε να ακυρώσει την κυκλοφορία της σειράς premium ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών compact με την ονομασία DL, σειρά που ήλπιζε ότι θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει στην αγορά τις αντίστοιχες προτάσεις των Sony και Panasonic.

Υποτίθεται ότι η νέα σειρά θα κυκλοφορούσε στην αγορά τον Ιούνιο του 2016, αλλά ξεκίνησαν να διαπιστώνονται καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων σε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα. Από τότε, οι αντίπαλοι της εταιρείας έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα, όπως την RX100 Mark V και DMC-LX10 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η Nikon να μείνει ακόμα περισσότερο πίσω.

 

Εξαιτίας των παραπάνω, η Nikon κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές compact της σειράς DL δεν θα απέφεραν τα αναμενόμενα κέρδη, και αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια της κυκλοφορίας τους. Τη σειρά θα αποτελούσαν τρία high-end μοντέλα, με αισθητήρες 1-inch στα 20,8 Megapixels.

 

Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την DL18-50mm και τα zoom και superzoom μοντέλα αντίστοιχα DL24-85m και DL24-500 με τα δύο τελευταία να θέλουν να ανταγωνιστούν τις Sony RX100 Mark V/ Panasonic DMC-LX10 και Sony RX10 III αντίστοιχα. Τα νέα ήρθαν σε μία όχι και ιδιαίτερα ήρεμη χρονική περίοδο για την εταιρεία που βρίσκεται σε φάση θεμελιώδους αναδιάρθρωσης.

 

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι οδηγεί εκτός εταιρείας περισσότερους από χίλιους εργαζομένους μέσω εθελούσιας εξόδου, και πως είχε αναπάντεχες απώλειες λόγω προβλημάτων στα εργοστάσια ημιαγωγών που διατηρεί. Συνολικά, οι πωλήσεις της έχουν σημειώσει πτώση 8,2% σε σχέση με πέρυσι. Λογικά, η συγκεκριμένη απώλεια πρέπει να είναι μεγάλο χτύπημα για την εταιρεία, η οποία απουσιάζει από δύο αρκετά σπουδαίες κατηγορίες της αγοράς, από την κατηγορία premium compact και από την mirrorless που γνωρίζει άνθιση. Αυτό σημαίνει ότι στην high-end αγορά, η Nikon παραμένει αποκλειστικά μία εταιρεία DSLR.

 

Link.png Site: Engadget