Η Nikon ανακοίνωσε την νέα φωτογραφική μηχανή dSLR, D810A, η οποία μπορεί να βασίζεται στην γνωστή full-frame D810, αλλά είναι κατασκευασμένη ειδικά για "αστροφωτογράφους".

Μάλιστα, η Nikon ανακοίνωσε ότι δεν συστήνει την χρήση της νέας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής για "γενική φωτογραφία" εξαιτίας ενός ειδικού υπέρυθρου φίλτρου που ενσωματώνει, και το οποίο παραμορφώνει τα χρώματα στις κανονικές, "συμβατικές" λήψεις.

 

Χάρη στο ειδικό φίλτρο υπερύθρων και τις βελτιστοποιήσεις στο φάσμα Η-alpha (hydrogen alpha wavelength infrared cut filter), οι φωτογράφοι μπορούν να συλλάβουν τις κόκκινες αποχρώσεις των νεφελωμάτων και των αστερισμών αφού η μηχανή είναι τέσσερις φορές πιο ευαίσθητη.

 

Η εταιρεία έχει προσαρμόσει επίσης και άλλες βελτιστοποιήσεις, όπως για παράδειγμα ότι προσφέει στον χρήστη δυνατότητα εικονικής προεπισκόπισης δύσκολων λήψεων μακράς έκθεσης, με την αύξηση ηλεκτρονικά την φωτεινότητα της οθόνης σε λειτουργία live view (Virtual Exposure Preview Mode). Επίσης η απόδοση της έχει βελτιστοποιηθεί στο εύρος ISO από 200 έως 12.800 για λήψεις με τηλεσκόπιο, ενώ η λειτουργία κλείστρου bulb έχει συμπληρωθεί με επιπλέον προεπιλογές για την ταχύτητα του κλείστρου μεταξύ 4 δευτερολέπτων και 15 λεπτών. Η εταιρεία μάλιστα έχει συμπεριλάβει ένα φίλτρο μείωσης θορύβου (astro noise reduction filter) στο λογισμικό Capture NX-D.

 

Όσο αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, διαθέτει full-frame FX αισθητήρα 36,3 Megapixels, Electronic Front Curtain Shutter mode και υποστήριξη ISO έως και 51.200. Επίσης διαθέτει επεξεργαστή εικόνας Expeed 4, 5fps burst mode, WiFi και GPS, δυνατότητα λήψης video έως 1080p/60fps και οθόνη 3,2 ιντσών (1,229 εκ. dot). Το σώμα επίσης στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί κράμα μαγνησίου είναι σφραγισμένο για να αντέχει στην υγρασία.

 

gallery_286955_1679_23981.jpg

 

Η Nikon θα διαθέσει την D810A από τον ερχόμενο Μάϊο αλλά δεν αποκάλυψε την τιμή της. Όσο αφορά στην αστροφωτογραφία, να πούμε ότι με λίγα λόγια είναι η αποτύπωση των ουράνιων σωμάτων χρησιμοποιώντας φωτογραφικά μέσα. Μάλιστα διακρίνεται στην πλανητική, στην ηλιακή και στην βαθέως πεδίου.

 

 

Link.png Site: Engadget