Η γνωστή, για τις high-end κινηματογραφικές κάμερες που κατασκευάζει, και οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, όπως είναι οι James Cameron και Peter Jackson και σε πολύ μεγάλες παραγωγές http://www.red.com/shot-on-red ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη συνεργασία στο κομμάτι του retail.

Η RED Digital Cinema Camera Company ξεκίνησε να πουλάει την κάμερα RED Raven των 4.5K και 120fps ξανά –η πώληση της είχε σταματήσει εδώ και μήνες από το Red.com- αποκλειστικά μέσω του Apple.com έναντι $15000. Πρόκειται για το ακριβότερο third-party προϊόν όλων των εποχών που έχει βρεθεί να πωλείται μέσω του Apple.com.

 

Το μοντέλο Raven έκανε ντεμπούτο με τιμή $6000, ωστόσο με αυτά τα χρήματα μπορεί κάποιος να αποκτήσει μόνο τον “εγκέφαλο” 4.5K και πιο συγκεκριμένα τον αισθητήρα Red Dragon που βρίσκεται σε μέγεθος κάπου ανάμεσα σε ένα micro four-thirds αισθητήρα και έναν APS-C (στα 4608 x 2160 pixels ή 9,9 Megapixels). Όπως συμβαίνει και με τα άλλα μοντέλα της RED, μπορεί να τραβήξει video σε RAW σε φορμά Redcode.

 

Στο "Apple kit" περιλαμβάνεται και μία οθόνη αφής 4,7 ιντσών, δύο “Mini-Mags” SSDs των 120GB με τον “reader” τους, ένα ζευγάρι μπαταριών με τον φορτιστή τους, το σύστημα φακού Sigma 13-35 mm F1.8 "Art", την heavy-duty θήκη Nanuk, ένα ειδικό-χερούλι και τον V-lock data expander. Επίσης, όσοι την αποκτήσουν θα λάβουν δωρεάν το Final Cut Pro X της Apple, το app της Raven για το iOS, καθώς και το RAD Apple Workflow Software.

 

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε την RED Raven προτού βγάλετε από τη τσέπη σας $15000 , υπάρχει demo της κάμερας σε επιλεγμένα Apple Stores, ωστόσο για την αγορά της πρέπει να προχωρήσετε μέσω του Apple.com.

 

 

Link.png Site: Engadget