Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η GoPro στο Σαν Φρανσίσκο, στις ΗΠΑ, ο CEO της εταιρείας, Nick Woodman αποκάλυψε τη νέα HERO6.

Η νέα κάμερα GoPro HERO6, που είναι αδιάβροχη έως και στα 10 μέτρα χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό, ενσωματώνει το νέο, ικανότερο επεξεργαστή εικόνας GP1 και υποστηρίζει ανώτερα slow-motion frame rates σε σχέση με το παρελθόν, τα οποία βλέπουμε να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4K στα 60 fps, στα 2.7K στα 120 fps και στα 1080p στα 240 fps. Η κάμερα, συνεχίζει να μην διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, αλλά τουλάχιστον διαθέτει βελτιωμένη την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας που η εταιρεία λανσάρισε με την HERO5 και έτσι είναι 6-axis τώρα από 4-axis.

 

Άλλες βελτιώσεις αφορούν στην ταχύτητα του WiFi (5GHz) ώστε να είναι ταχύτερες οι μεταφορές αρχείων, το γραμμικό ζουμ και την ολοκαίνουρια λειτουργία HDR (που αντικαθιστά το WDR στη Hero 5). Επίσης διαθέτει GPS και Bluetooth (για απομακρυσμένο έλεγχο από κινητό για παράδειγμα) και οθόνη αφής LCD 2,0 ιντσών, ενώ υποστηρίζεται φωνητικός έλεγχος.

 

Όπως αναμενόταν, η κάμερα βρίσκεται ήδη στα καταστήματα με τιμή $499 στις ΗΠΑ ($100 ακριβότερη από την HERO 5 που κυκλοφόρησε πέρυσι). Στην Ελληνική αγορά, η τιμή της αγγίζει τα €569,99 στην έκδοση HERO 6 Black. Όσον αφορά στον επεξεργαστή εικόνας GP1, θα δώσει την δυνατότητα στην GoPro να ξεχωρίσει, όταν η περισσότερες κάμερες action/ drone χρησιμοποιούν Ambarella imaging chips.

 

Η GoPro ισχυρίζεται ότι ο νέος επεξεργαστής εικόνας GP1 (ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 12MP σε JPG ή RAW) , που σχεδίασε σε συνεργασία με την Socionext, προσφέρει βελτιωμένο δυναμικό εύρος, βελτιστοποιημένη αναπαραγωγή χρώματος, καλύτερη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και εκτεταμένο χειροκίνητο έλεγχο.

 


 

Link.png Site: Engadget