Την προηγούμενη εβδομάδα ένας Γερμανός τουρίστας προσποιούμενος ότι πετάει σε μία απαγορευμένη περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Μάτσου Πίτσου, στο νότιο Περού βρήκε τραγικό θάνατο… για μία selfie.

Οι Περουβιανές αρχές ανέσυραν το πτώμα του άτυχου 51χρονου άντρα από μία χαράδρα την Πέμπτη, στις 30 Ιουνίου. Ο Γερμανός τουρίστας, αγνόησε τις προειδοποιητικές σημάνσεις που υπήρχαν γύρω από την απαγορευμένη περιοχή.

 

Σύμφωνα με αναφορές, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στον γκρεμό μετά από άλμα που πραγματοποίησε για χάρη μίας selfie, προσπαθώντας να μιμηθεί το πέταγμα των πουλιών. Μία μέρα πριν, ένα άλλος τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθεια του να βγάλει μία selfie πάνω από τους καταρράκτες Gocta, στην ίδια χώρα.

 

Αν και οι φωτογραφίες τύπου selfie, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα επίσημα αίτια των θανάτων, τα νέα αυτά περιστατικά προστίθενται στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό απωλειών που αποδίδονται σε ριψοκίνδυνες selfies. Στην φωτογραφία παρακάτω, μπορείτε να δείτε έναν Ρώσο έφηβο, που πέθανε πέρυσι.


Σύμφωνα με έρευνα της Priceonomics, οι συνηθέστεροι λόγοι για τους θανάτους που σχετίζονται με τις selfies είναι η πτώση από μεγάλο ύψος και ο πνιγμός. Ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων είναι τα 21 χρόνια ενώ στο 75% των περιπτώσεων τα θύματα ήταν άντρες. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ οι γυναίκες τραβούν συγκριτικά περισσότερες selfies, οι άντρες είναι διατεθειμένοι να πάρουν περισσότερα ρίσκα.

 

Το ζήτημα αποκτάει… άλλες διαστάσεις στην Ινδία. Τον Ιανουάριο του 2016, η Washington Post ανέφερε ότι η Ινδία γνώρισε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με selfies από οποιοδήποτε άλλο κράτος στον κόσμο, προτρέποντας την χώρα να δημιουργήσει ζώνες “no selfie” γύρω από τουριστικά αξιοθέατα. Συνδυάστε επίσης το γεγονός ότι η Ινδία έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από πνιγμό ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιών 15 και 25 ετών, και μιλάμε για τραγωδία σε ετήσια βάση.

 

gallery_286955_3170_94087.png

 

Πολλοί επίσης ακόμα έχουν πεθάνει στην προσπάθεια τους να βγάλουν ριψοκίνδυνες φωτογραφίες, αν και πολλοί θάνατοι δεν γίνονται πρωτοσέλιδα. Πέρυσι, ένας σπουδαστής βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθεια του να βγάλει μία πανοραμική φωτογραφία από το ξενοδοχείο Four Seasons στην Ν. Υόρκη.

 

Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν κάνοντας αυτό που αγαπούν, ωστόσο αξίζουν τα πολλά Likes και τα Retweets τον κίνδυνο; Τα στατιστικά στοιχεία τα τελευταία δύο χρόνια πάντως δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης, κάτι που είναι ανησυχητικό. Σαν να μην υπήρχαν ήδη αρκετά προβλήματα με τον τρόπο που ο εθισμός στο Internet επηρεάζει την ψυχική υγεία των ανθρώπων, τώρα έχουμε και τις selfies να βάζουν σε κίνδυνο ζωές.

 

Link.png Site: TheNextWeb