Η GoPro ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 7%, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Οι πωλήσεις της για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και για ολόκληρο το έτος αναμένονται να είναι $435 εκατομμύρια και $1,6 δισεκατομμύρια αντίστοιχα.

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα της GoPro για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 θα ήταν $512 εκατομμύρια. Σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της εταιρείας, τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο είναι χαμηλότερα από όσο περίμεναν, διότι τα προϊόντα δεν πωλούνταν στα δίκτυα καταστημάτων με την αναμενόμενη ταχύτητα.

 

Η τιμή των μετοχών της GoPro μειώθηκε κατά 28%, ενώ η τιμή των μετοχών της Ambarella, ενός από τους βασικούς παραγωγούς της GoPro, επίσης μειώθηκε κατά 10%.

 

Απευθυνόμενος στο προσωπικό, ο Nick Woodman, CEO της GoPro, δήλωσε ότι οι περικοπές αποτελούν δύσκολη απόφαση, ωστόσο είναι απαραίτητες διότι το προσωπικό έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός των υπαλλήλων της αυξήθηκε κατά 50% ετησίως, φτάνοντας τους 1.500 υπαλλήλους στο τέλος του 2015.

 

Επιπλέον, ο Zander Lurie παραιτήθηκε από τη θέση του senior vice president της GoPro Entertainment και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει την πορεία των μετοχών της GoPro τους τελευταίους έξι μήνες:

 

gallery_363048_2550_9593.png

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν μειωθεί κατά 70% τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη η τιμή της μετοχής ήταν μειωμένη κατά 90%, σε σχέση με τα $98,47 ανά μετοχή που είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2014.

 

Η GoPro αναμένεται να παρουσιάσει τα οικονομικά δεδομένα της ανά τρίμηνο, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Link.png Site: CNBC