Η εταιρεία Lytro έκανε την εμφάνισή της το 2011 με την ομώνυμη ασυνήθιστη φωτογραφική μηχανή αξίας $400 η οποία εξωτερικά δεν έμοιαζε με καμία άλλη, ενώ επέτρεπε στον κάτοχο της να βγάζει απρόσκοπτα φωτογραφίες χωρίς να έχει το άγχος της σωστής εστίασης κάτι που μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά τη λήψη, όπως άλλωστε και ο ορισμός του βάθος πεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, η Google είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της Lytro, μια εξαγορά που αφορά κυρίως την τεχνογνωσία της εταιρείας και τις πατέντες που διαθέτει, ενώ το τελικό ποσό δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Ήδη αρκετοί υπάλληλοι της Lytro έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία, η οποία ποτέ δε μπόρεσε να φέρει την τεχνολογία light-field στο ευρύ κοινό ούτε με το δεύτερο μοντέλο Illum που παρουσίασε το 2014 με σαφώς ακριβότερη τιμή.

Όμως η τεχνολογία Light-Field έχει άμεση σχέση με την εικονική πραγματικότητα, ένας τομέας όπου η Google έχει σημαντική παρουσία, παρουσιάζοντας μάλιστα πριν μία εβδομάδα την εφαρμογή "Welcome to Light Fields", στο Steam, με τους χρήστες «να μπορούν να βιώσουν πραγματικές αντανακλάσεις, βάθος και διαύγεια, όπως ποτέ πριν στην εικονική πραγματικότητα». Παράλληλα το TechCrunch αναφέρει ότι η Lytro εξαγόρασε πρόσφατα την εταιρεία Limitless που βρίσκεται πίσω από την VR δημιουργία Reaping Rewards, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας που συνδυάζει το animation με βίντεο ζωντανής δράσης το οποίο έχει καταγραφεί με κάμερα light-field.

Techcrunch