Η Hero 7, η νέα σειρά καμερών δράσης της GoPro ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά, φέρνοντας αρκετές αλλαγές από την προηγούμενη γενιά, αποτελούμενη από τρία συνολικά μοντέλα για όλες τις τσέπες.

Και τα τρία μοντέλα έχουν ίδια εμφάνιση η οποία δεν απέχει πολύ από την περσινή γενιά, ενώ η διαφορά στις τεχνικές τους δυνατότητες φανερώνεται από το μοναδικό χρώμα που διαθέτει κάθε μοντέλο. Το κορυφαίο και ακριβότερο (€449) από τα τρία μοντέλα είναι η Hero 7 Black με την ανάλυση να παραμένει στα 12MP και την GoPro να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εγγραφή βίντεο, πάντα στην 4K ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Το δυνατό χαρτί της νέας γενιάς είναι η σταθεροποίηση με τη λειτουργία Hypersmooth η οποία σύμφωνα με την εταιρεία έχει αποτελεσματικότητα ίδια ή και καλύτερη από τη χρήση της κάμερας πάνω σε ένα gimbal. Την ίδια στιγμή η κάμερα προβλέπει τις κινήσεις του κατόχου της και διορθώνει σε πραγματικό χρόνο την εγγραφή βίντεο. Για τις πολύ αργές λήψεις βίντεο, υποστηρίζεται ταχύτητα 8X έναντι 2X στα υπόλοιπα δύο μοντέλα.

Σε ότι αφορά το βίντεο, είναι δυνατή η λήψη μικρών κλιπ 15 ή 30 δευτερολέπτων για γρήγορο διαμοιρασμό τους στα social media. Υπάρχει πάντα η οθόνη 2 ιντσών με touch zoom, οι φωνητικές εντολές για έλεγχο της κάμερας και η δυνατότητα χρήσης της κάμερας κάτω από νερό σε βάθος έως 10 μέτρα. Για τις απλές λήψεις φωτογραφιών υπάρχει η λειτουργία Timer με αυτόματη λήψη και ανίχνευση χαμόγελου, ενώ γίνεται συγχρονισμός των φωτογραφιών με το smartphone σας την ίδια στιγμή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δύο μοντέλα, η μπαταρία έχει μεγάλη χωρητικότητα 1220mAh, είναι αποσπώμενη και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, χωρίς όμως στη συσκευασία να περιλαμβάνεται ο γρήγορος φορτιστής. 

Ακολουθεί η Hero 7 Silver με κόστος €349, με την ανάλυση να πέφτει στα 10MP ενώ η εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση γίνεται στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και σε αναλογία 4:3. Δίνεται πάντως η δυνατότητα για εγγραφή βίντεο στα 60fps μόνο όμως στην Full HD και 1440p ανάλυση. Το Silver μοντέλο όπως και το White, δε διαθέτουν τη λειτουργία Hypersmooth του μεγαλύτερου μοντέλου, με τη σταθεροποίηση να είναι ίδια με την περασμένη γενιά. Υποστηρίζει GPS για καταγραφή της ταχύτητας, του υψόμετρου και την απόσταση που διανύεται σε μια αθλητική σας εξόρμηση. Παραμένει ακόμα η οθόνη αφής 2 ιντσών με touch zoom, η αδιαβροχοποίηση έως τα 10 μέτρα, slow motion με ταχύτητα 2x και φυσικά η εύκολη δημιουργία εντυπωσιακών time lapse βίντεο. 

851344216_Module_1_Hero_Silver_IMG_1366_2X.jpg.5fbd72f324886dbf14c7b4499bbe781c.jpg

Το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς Hero 7 είναι η Hero 7 White που φέρει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της Silver έκδοσης εκτός από δυνατότητα εγγραφής στην 4K ανάλυση αλλά και ενσωμάτωση GPS δέκτη. Το κόστος της Hero 7 White έχει οριστεί στη χώρα μας στα €239, με την κυκλοφορία όλων των μοντέλων να υπολογίζεται για την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου.