Αν η εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 12Κ και τα 60 fps είναι το όνειρό σας, τότε ετοιμαστείτε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η Blackmagic ανακοίνωσε την Ursa Mini Pro 12K, τη νέα της ναυαρχίδα και ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει να επιδείξει η τρίτη γενιά Ursa Mini Pro. Πρόκειται για μία κάμερα με αισθητήρα 80 MP (12.288 x 6.480 pixel) με 14 stop δυναμικού εύρους και φυσικό ISO 800. Είναι σε θέση να γράφει βίντεο σε ανάλυση 12K και τα 60 fps, προσφέροντας παράλληλα επιλογές για 8K/110 fps και 4K/220 fps.

Η Ursa Mini Pro 12K χρησιμοποιεί τον RAW codec της ίδιας της Blackmagic που σύμφωνα με την εταιρεία θα δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα αρχεία του (ανάλυσης 12K πάντα) από το laptop του. Διαθέτει αρκετά συμπαγές design, οθόνη αφής 4 ιντσών, είσοδο/έξοδο 12G-SDI και θύρες USB Type-C και phantom power XLR audio 48 V. Υποστηρίζει μάλιστα εναλλάξιμους φακούς για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα.

Το μόνο μειονέκτημα της Ursa Mini Pro 12K είναι η αναμενόμενα υψηλή τιμή της η οποία ανέρχεται στα 9.995 δολάρια ΗΠΑ. Με τις post-production επιλογές που δίνει όμως στους σκηνοθέτες και δημιουργούς περιεχομένου γενικότερα, η πρόταση της Blackmagic είναι αρκετά πιο προσιτή σε σχέση με τις αντίστοιχες επαγγελματικές εταιρειών όπως η Sony και η Canon που στοιχίζουν κάμποσες δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

  • Like 3