Εκτός από τον κορυφαίο επεξεργαστή για φορητές συσκευές Snapdragon 8+ Gen 1, η Qualcomm αποκάλυψε και τον Snapdragon 7 Gen 1, ο οποίος προορίζεται για χρήση σε midrange συσκευές.

Η εταιρεία έφερε αρκετά στοιχεία από τη ναυαρχίδα της στη πλατφόρμα Snapdragon 7 Gen 1, μεταξύ των οποίων είναι η εξειδικευμένη μονάδα AI Engine, η υποστήριξη αισθητήρων έως και 200MP κ.ά.

Snapdragon 7 Gen 1 _1.jpg

Ο επεξεργαστής αποτελείται από έναν «Prime» πυρήνα Cortex-A710 χρονισμένο στα 2,4GHz, από τρεις «Performance» πυρήνες Cortex-A710 χρονισμένους στα 2,36GHz και από τέσσερις «Efficiency» πυρήνες χρονισμένους στα 1,8GHz. Μαζί με τον επεξεργαστή βρίσκεται και η Adreno 662 GPU, η οποία υποστηρίζει οθόνες QHD+ στα 60Hz ή FHD+ στα 144Hz. Σύμφωνα με την Qualcomm, το νέο SoC προσφέρει 20% υψηλότερη απόδοση από το Snapdragon 778G που αντικαθιστά με τις εργασίες AI να πραγματοποιούνται 30% ταχύτερα με τη νέα πλατφόρμα. Η μονάδα Adreno Frame Motion Engine λέγεται ότι διπλασιάζει τα framerates στα παιχνίδια ενώ διατηρεί τα ίδια επίπεδα κατανάλωσης σε σύγκριση με τον Snapdragon 778G. Η πλατφόρμα Snapdragon 7 Gen 1 μπορεί επίσης να διαχειριστεί έως και 16GB μνήμης LPDDR5.

Snapdragon 7 Gen 1 _2.jpg

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τη δικτύωση, το Snapdragon X62 5G modem μπορεί να διαχειριστεί ταχύτητες download έως και 4,4Gbps με dual-standby συνδεσιμότητα 5G τόσο σε λειτουργία SA όσο και σε λειτουργία NSA ενώ υποστηρίζει WiFi 6E και Bluetooth 5.3 με υποστήριξη Snapdragon Sound και aptX. Ο τριπλός Qualcomm Spectra ISP δίνει το παρόν και στη συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζοντας αισθητήρες έως 200MP και λήψεις βίντεο ανάλυσης έως 4Κ JDR με υποστήριξη λήψεων φωτογραφιών 10-bit HEIC και εγγραφών βίντεο HEVC ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ασφάλεια με την ύπαρξη των Android SE και Trusted Management Engine.

Qualcomm-Snapdragon-7-Gen-1-specifications-01.jpg

Οι πρώτες συσκευές που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 αναμένεται να διατεθούν σε λίγες εβδομάδες από πολλούς κατασκευαστές, με το Reno 8 Pro της Oppo να ανακοινώνεται στις 23 Μαΐου.

  • Like 2
  • Thanks 3