Μεγαλύτερος, ταχύτερος και με μεγαλύτερη ακρίβεια, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και κάτω από την οθόνη του κινητού.

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον 3D Sonic Sensor Gen 2, τον νέο και βελτιωμένο αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για smartphones.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, θα είναι κατά 77% μεγαλύτερος, 50% ταχύτερος και θα ανιχνεύει σχεδόν δύο φορές περισσότερα βιομετρικά δεδομένα, πάντοτε σε σχέση με τον πρώτης γενιάς 3D Sonic Sensor. 

Ο πρώτης γενιάς αισθητήρας της χρησιμοποιήθηκε στα Samsung Galaxy S10 και Galaxy S20, οπότε δεν αποκλείεται να τον δούμε και στο φημολογούμενο Galaxy S21 και μάλιστα σύντομα, μιας και το Galaxy Unpacked 2021 είναι προ των πυλών. Η Samsung αποτελεί πιθανότατα τον πολυτιμότερο συνεργάτη της Qualcomm στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς πολλοί κατασκευαστές κινητών προτιμούν τις λύσεις των Synaptics ή Goodix για τα κινητά τους.

Παλαιότερα, παρόμοιοι αισθητήρες είχαν αρκετά μικρό μέγεθος και απαιτούσαν πολύ προσεκτική τοποθέτηση του δακτύλου από τον χρήστη, κάτι που προφανώς δεν ήταν εύκολη υπόθεση μιας και δεν υπήρχε ξεκάθαρο σημείο τοποθέτησης αφού βρίσκονταν κάτω από το γυαλί της οθόνης. Με την αύξηση μεγέθους του αισθητήρα, είναι βέβαιο πως θα γίνει δυσκολότερο το δάχτυλο να ακουμπήσει σε σημείο που δεν εξυπηρετεί στην ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος.

Χάριν σύγκρισης, ο πρώτης γενιάς 3D Sonic Sensor είχε διαστάσεις 9mm x 4mm και ο νέος θα έχει διαστάσεις 8mm x 8mm, εκμεταλλευόμενος διπλάσια κάθετη έκταση.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει τον 3D Sonic Max, με τεράστιες διαστάσεις 30mm x 20mm που πρακτικά έκαναν αδύνατο να αστοχήσει κανείς. Βέβαια, ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί σε κάποιο κινητό όμως η Qualcomm αναφέρει πως θα συμπεριληφθεί σε συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του 2021.

  • Like 2