Η Qualcomm παρουσίασε το νέο επεξεργαστή Snapdragon 7+ Gen 2, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στο εσωτερικό πληθώρας κινητών τηλεφώνων της μεσαίας κατηγορίας από τα τέλη αυτού του μήνα. Ανάμεσα στους κατασκευαστές που θα παρουσιάσουν πρώτες smartphones με το συγκεκριμένο SoC (System-on-Cip) στο εσωτερικό τους είναι η Redmi και η Realme.

Όπως άλλωστε υποδεικνύεται και από την ονομασία, το SoC δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Snapdragon 8 Gen 2, ωστόσο σύμφωνα με την Qualcomm αποτελεί μία αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σύγκριση με το Snapdragon 7 Gen 1. Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm υποστηρίζει ότι η CPU προσφέρει βελτιωμένη απόδοση έως και άνω του 50% σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, με τη συχνότητα λειτουργίας να φτάνει τα 2,91 GHz. Η εταιρεία επίσης λέει ότι το Snapdragon 7+ Gen 2 προσφέρει αυξημένη έως και κατά δύο φορές απόδοση στα γραφικά και βελτιωμένη κατά 13% ενεργειακή αποδοτικότητα. Επιπλέον, η Qualcomm λέει ότι «το on-device AI είναι integrated σε όλη την πλατφόρμα». Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν υπερδιπλάσια απόδοση AI σε σύγκριση με το Snapdragon 7 Gen 1 και 40% καλύτερο performance-per-watt. Λέγεται επίσης, ότι το AI Super Resolution είναι ικανό να αναβαθμίζει τα γραφικά στα παιχνίδια και στις φωτογραφίες από ανάλυση 1080p σε 4K.

 

Όσον αφορά τις δυνατότητες του νέου SoC σε σχέση με τα παιχνίδια, πλέον υποστηρίζονται χαρακτηριστικά όπως το Volumetric Rendering, που προσθέτει particle graphics όπως ομίχλη και καπνό και το Auto Variable Rate Shading, που ενισχύει την απόδοση προχωρώντας στο rendering των εικόνων μίας σκηνής ενός παιχνιδιού που βρίσκονται στο προσκήνιο σε πλήρη ανάλυση και περιορίζοντας παράλληλα την ανάλυση στις εικόνες που βρίσκονται στο παρασκήνιο μίας σκηνής. Η εταιρεία επίσης ισχυρίζεται ότι με το Snapdragon Sound με Qualcomm aptX θα προσφέρει music streaming χωρίς απώλειες και lag-free ήχο στα παιχνίδια. 

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 -2.jpg

Το SoC υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών έως και 200MP, μαζί με λήψη βίντεο HDR με τριπλή έκθεση από δύο κάμερες ταυτόχρονα. Χάρη επίσης στον 18-bit τριπλό ISP με την ονομασία Spectra, οι κάμερες στα κινητά που ενσωματώνουν το Snapdragon 7+ Gen 2 θα βγάζουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες με περιορισμένο ή χαμηλό φωτισμό. Η Qualcomm λέει ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούν το Snapdragon 7+ Gen 2 θα είναι δυνατόν να τραβήξουν 30 φωτογραφίες και να συνδυάσουν τα καλύτερα μέρη τους σε μία λήψη για να προσφέρουν φωτεινότερες, καθαρότερες και περισσότερο έντονες χρωματικά φωτογραφίες. Το SoC προσφέρει υποστήριξη για 4G και 5G δυνατότητες dual SIM, μαζί με ταχύτητες λήψης έως και 4,4 Gbps χάρη στο νέο Snapdragon X62 5G modem. Όσο για το WiFi, η Qualcomm λέει ότι το Snapdragon 7+ Gen 2 θα επιτρέπει ταχύτητες download που θα φτάνουν έως και τα 3,6 Gbps.

  • Like 4