Η Qualcomm διοργανώνει το Snapdragon Summit το τέταρτο τρίμηνο κάθε έτους, ένα event που χρησιμεύει ως πλατφόρμα παρουσίασης του κορυφαίου επεξεργαστή της για το επόμενο έτος. 

Τώρα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης. Αυτό σημαίνει ότι η Qualcomm θα πραγματοποιήσει το event νωρίτερα από το συνηθισμένο, καθώς το περσινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου, ενώ η εκδήλωση του 2021 πραγματοποιήθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. 

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το συγκεκριμένο chipset πρόκειται να το βρούμε στο εσωτερικό πολλών high-end τηλεφώνων το 2024, αν και η προηγούμενη αποκάλυψη υποδηλώνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε μερικά τηλέφωνα-ναυαρχίδες που θα χρησιμοποιούν αυτό το SoC στα τέλη του 2023. Βασικά κάτι τέτοιο είδαμε να συμβαίνει με τον Snapdragon 8 Gen 2, καθώς η σειρά Xiaomi 13 και το vivo X90 Pro Plus κυκλοφόρησαν και τα δύο στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2022.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα για το ου Snapdragon 8 Gen 3. Μια αξιοσημείωτη πληροφορία αναφέρει ότι η Qualcomm προσφέρει μια ρύθμιση CPU 1+5+2 σε αντίθεση με τη ρύθμιση 1+4+3 του 8 Gen 2. Με άλλα λόγια, η εταιρεία θα μπορούσε να θυσιάσει έναν μικρό πυρήνα υπέρ της προσθήκης ενός ακόμη μεσαίου πυρήνα. 

Αυτή πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη ανακοίνωση στο Snapdragon Summit φέτος, καθώς η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει το πρώτο chipset για PC που τροφοδοτείται από την custom τεχνολογία Oryon. Έτσι, οι φορητοί υπολογιστές Windows 11 που στηρίζονται της αρχιτεκτονικό της Arm θα μπορούσαν να λάβουν μια τεράστια ώθηση απόδοσης και αποδοτικότητας το 2024.

  • Like 2