Παράλληλα, διέρρευσαν και νέα benchmarks του νέου επεξεργαστή.

Όλα δείχνουν πως ο Snapdragon 898 της Qualcomm, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα είναι ο high-end επεξεργαστής των Android smartphones το 2022. Εκτός όμως από αυτό, ίσως μάθαμε και τους πρώτους κατασκευαστές που θα τον ενσωματώσουν στα κινητά τους.

Σύμφωνα με τον γνωστό tipster Digital Chat Station, τόσο η Xiaomi όσο και η Motorola προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη της πρωτιάς και να προλάβουν άλλους κατασκευαστές από το να κυκλοφορήσουν αυτοί smartphone με τον Snapdragon 898. Μάλιστα, αυτές οι high-end συσκευές ίσως κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ακόμη και πριν το τέλος του 2021, αν και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους θα γίνει πιθανώς μερικές εβδομάδες αργότερα, εντός του 2022.

Είναι σχετικά κάτι αναμενόμενο για την Xiaomi, αφού το Xiaomi Mi 11 ήταν το πρώτο τηλέφωνο που διέθετε τον Snapdragon 888. Όμως, είναι έκπληξη να βλέπουμε και τη Motorola σε αυτή τη μάχη, καθώς η εταιρεία έχει γίνει γνωστή τον τελευταίο καιρό κυρίως για τα budget τηλέφωνά της.

Είναι ασφαλές να μαντέψει κάποιος πως το Xiaomi 12 θα είναι το πρώτο Xiaomi smartphone το οποίο θα διαθέτει τον Snapdragon 898. Αναμένεται να παρουσιαστεί είτε αρχές του 2022 είτε λίγο πριν το τέλος του 2021, περίπου δηλαδή ένα χρόνο αφού κυκλοφόρησε ο προκάτοχός του.

Όσον αφορά τα σχέδια της Motorola, είναι δυσκολότερο να καταλάβει κάποιος τη στρατηγική της εταιρείας. Φήμες μιλάνε για ένα Moto G200, αν και αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον προηγούμενης γενιάς Snapdragon 888. Αν και η Motorola συνηθίζει να ανανεώνει τις σειρές G κάθε Ιανουάριο, αυτές αναμένονται να είναι πιο προσιτές προς την mid-range κατηγορία. Οπότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε πώς θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα. Το Samsung Galaxy S22 επίσης αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον Snapdragon 898, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές, αν και η νέα σειρά της Samsung θα έρθει κάποια στιγμή το 2022.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι κατά πόσο ισχυρότερος θα είναι ο Snapdragon 898 έναντι του Snapdragon 888 και τελικά πόσο θα επωφεληθούν οι high-end σειρές Android τηλεφώνων το 2022.

Ο γνωστός χρήστης για τις διαρροές του Ice Universe, δημοσίευσε κάποια ανεπίσημα benchmarks για τον Snapdragon 898 επεξεργαστή, τα οποία δείχνουν πως θα δούμε ένα chipset κατά περίπου 15% γρηγορότερο από τον Snapdragon 888. Φυσικά, τα νούμερα αυτά μπορεί να είναι πρώιμα καθώς η βελτιστοποίηση του chipset συνεχίζεται ακόμη και αυτές τις μέρες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν έρθει στη δημοσιότητα άλλες διαρροές σχετικά με τον Snapdragon 898 που έκαναν λόγο για αρχιτεκτονική 4nm. Σε σύγκριση με τα 5nm του Snapdragon 888, το νέο chipset αναμένεται να είναι σίγουρα γρηγορότερο αλλά και να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Δεδομένου ότι η Apple ακόμη δυσκολεύεται με τα 3nm τσιπς και θα διατηρήσει τις ήδη δοκιμασμένες και αποδοτικές επιλογές των 4nm, είναι λογικό ο νέος Snapdragon να θέλει να έχει τουλάχιστον την ίδια ισχύ και επιδόσεις.

Πάντως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ έως ότου ανακοινωθεί ο Snapdragon 898 καθώς η Qualcomm συνηθίζει να αποκαλύπτει τις νέες γενιές στο τέλος του έτους, τον Δεκέμβριο.