Οι χρήστες οι οποίοι θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από το νέο Ubuntu smartphone OS της Colonical θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους ένα Galaxy Nexus, προκειμένου να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό.

Αυτό μέχρι σήμερα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό θα τρέχει πλέον και στο Nexus 4. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία Touch-based Ubuntu preview έκδοση του OS θα καταφθάσει στις 21 Φεβρουαρίου μαζί με τον πηγαίο κώδικα και όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα καταστήσουν δυνατό το τρέξιμο της έκδοσης σε οποιαδήποτε συσκευή.

 

Ο σκοπός πίσω από την ενέργεια αυτή, είναι αφενός να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να γνωρίσουν την νέα πλατφόρμα και τα χαρακτηριστικά της και αφετέρου να παρακινήσει τους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές γι' αυτήν. Πληροφορίες εγκατάστασης και λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές θα υπάρχει σε επίσημη ιστοσελίδα και θα ενημερώνεται καταλλήλως καθώς νέες συσκευές θα το υποστηρίζουν.

 

Η άφιξη του Ubuntu για φορητές συσκευές, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ίδια την Colonical αλλά παράλληλα και ένα μεγάλο εύρος προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/02/15/touch-based-ubuntu-preview-coming-february-21st/[/url]']engadget.com