Με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν λίγο η Samsung Electronics Hellas, ενημέρωνει τους καταναλωτές για την εμφάνιση απομιμήσεων του δημοφιλούς μοντέλου Galaxy S4 στην ελληνική αγορά, με την εταιρεία να λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Προκειμένου να εντοπιστεί αν η συσκευή είναι αυθεντική ή απομίμηση, η Samsung προτείνει τέσσερα στοιχεία στα οποία ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να δώσει προσοχή κατά την αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου. Το πρώτο είναι το μέγεθος της οθόνης όπου συνήθως στις απομιμήσεις είναι μικρότερο από το αυθεντικό μοντέλο το οποίο διαθέτει οθόνη 5' ιντσών με ανάλυση Full HD και που στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED.

 

Επίσης όπως αναφέρει η Samsung, οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος από αυτά του αυθεντικού μοντέλου ενώ η ποιότητα του εξωτερικού υλικού έχει σημαντικές διαφορές προς το χειρότερο. Τέλος το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη (και βγάζοντας την μπαταρία) μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

 

Επιπλέον αρκετές απομιμήσεις μπορεί να μην φέρουν ενδείξεις όπως το «CE», «IMEI», «Serial Number» ή τα στοιχεία υπευθύνου εισαγωγής επί της συσκευασίας - χωρίς όμως οι ενδείξεις αυτές να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του προϊόντος.