Στο Semiconductor and Display Technology Roadmap workshop, η Samsung αποκάλυψε ότι έχει ήδη έτοιμο ένα panel τύπου QHD Super AMOLED που επιδεικνύει πυκνότητα εικονοστοιχείων ανά ίντσα ίση με 560ppi.

Η ανάλυση QHD (WQHD για την ακρίβεια) είναι 1440 x 2560 pixels και για να επιτευχθεί, με βάση την σύγχρονη τεχνολογία, απαιτούνται περίπου 5.2 με 5.3 ίντσες διαγωνίου. Λογικά, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, αυτή θα είναι και η οθόνη του Samsung Galaxy S5.

 

Αυτό ωστόσο που έκανε εντύπωση, είναι ότι στο σχετικό workshop η Samsung αποκάλυψε ότι ετοιμάζει οθόνες για smartphones ακόμα υψηλότερης ανάλυσης (UHD).

 

Αναφερόμαστε σε ανάλυση 2160 x 3480 pixels και σε ένα panel με διαγώνιο μικρότερο από 5 ίντσες, κάτι που ισοδυναμεί με 860 pixels per inch. Το panel θα χρησιμοποιεί "diamond pixel" διάταξη, που είναι πιο κοντά στην διάταξη PenTile παρά σε αυτή ενός RGB panel. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εταιρεία στοχεύει στην παρουσίαση τηλεοράσεων με panel τεχνολογίας AMOLED που θα υποστηρίζουν αναλύσεις UHD SHD (7680 x 4320 pixels).

 

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Samsung-hints-a-4K-phone-display-is-in-the-works-confirms-it-made-a-QHD-screen-with-560ppi_id51900[/url]']PhoneArena