Σύμφωνα με τους Digitimes, η Samsung αναμένεται να αυξήσει την διάθεση συσκευών κατά 20% μέσα στον επόμενο χρόνο.

Συνολικά, ο Κορεάτικος κολοσσός θέλει να διαθέσει 510 εκ. συσκευές το 2013, αριθμός αρκετά υψηλότερος σε σχέση με τις 420 εκ. που αναμένεται να πουλήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Να αναφερθεί ακόμη ότι περίπου 390 εκ. από τα 510 εκ. handsets θα είναι smartphones. Με τις συνολικές πωλήσεις smartphone να αναμένεται να αγγίξουν τις 860-900 εκ. μονάδες το 2013, σύμφωνα με αναλύσεις διαφόρων ερευνητικών Ινστιτούτων, η Samsung θα είναι υπεύθυνη για το 40% των συσκευών αυτών.

 

Σύμφωνα με πηγές η στρατηγική της εταιρείας με την διάθεση των Galaxy S και Galaxy Note ως flagship μοντέλα, έχει αποδειχθεί επιτυχής, επιτρέποντας έτσι τον κατασκευαστή να κατέχει κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τη προσπάθεια της Samsung να δημιουργήσει ένα καθιερωμένο εμπορικό σήμα για την επιπλέον ενίσχυση των πωλήσεων των entry-level και mid-range smartphones,

 

Από την άλλη μεριά εταιρείες όπως οι Sony Mobile Communications, Lenovo, Huawei Device και ZTE φαίνεται να έχουν υιοθετήσει μια πολιτική διάθεσης ποικίλων μοντέλων, με απώτερο σκοπό την διατήρηση της αύξησης του μεριδίου αγοράς που κατέχουν.

 

Link.png Site: http://www.digitimes.com/news/a20121225PD208.html[/url]']Digitimes