Δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ArsTechnica κάνει λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση των εφαρμογών benchmarks από τη Samsung στο Galaxy Note 3, μια πρακτική που η εταιρεία έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών η συσκευή εμφανίζει 20% ακόμη και 50% σε μία περίπτωση καλύτερες επιδόσεις όταν συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό. Η ιστοσελίδα έχει αποδείξει ότι όταν η συσκευή "αντιλαμβάνεται" ότι τρέχει μια εφαρμογή για μέτρηση benchmarks δεν επιτρέπει στους πυρήνες του επεξεργαστή να μεταβούν σε αδρανή κατάσταση, αντιθέτως λειτουργούν στη μέγιστη ταχύτητα. Επιπλέον φαίνεται ότι υπάρχουν τροποποιήσεις και στην επίδοση της GPU, αλλάζοντας το frame rate κατά την εκτέλεση εφαρμογών δοκιμών και μέτρησης επιδόσεων.

 

Το ArsTechnica κατάφερε να "ξεγελάσει" το Galaxy Note 3 έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις εφαρμογές αυτές ως κανονικές εφαρμογές αλλάζοντας σε πολλές περιπτώσεις μόνο το επίσημο όνομα των εφαρμογών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και πάλι οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από το LG G2, με μικρότερο όμως χάσμα.

 

Η Samsung έχει εφαρμόσει παρόμοιες πρακτικές και με το Galaxy S4, με την εταιρεία να εξηγεί ότι αυτό γίνεται και σε άλλες εφαρμογές όπως ο S browser, το Gallery app, η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής και του video player. Το ArsTechnica αναφέρει ότι ύστερα από δικές του δοκιμές δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές τρίτων στις οποίες να εμφανίζεται η συγκεκριμένη πρακτική, τουλάχιστον σε επίπεδο CPU.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/galaxy-note-3s-benchmarking-adjustments-inflate-scores-by-up-to-20/#p3[/url]']ArsTechnica