Η Samsung ετοιμάζει μια νέα γενιά μνήμης RAM για φορητές συσκευές με χωρητικότητα 2GB και τεχνολογία LPDDR3. Οι νέες αυτές μνήμες διαθέτουν αυξημένο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων (12.8 gigabytes/sec), οποίος είναι κατά 50% πιο γρήγορος από τη σημερινή τεχνολογία των LPDDR2 chip.

Πρακτικά ο αυξημένος ρυθμός δεδομένων επιτρέπει υποστήριξη υψηλής ευκρίνειας 3D γραφικών και full HD αναπαραγωγή video σε οθόνες μεγαλύτερες των 4" ιντσών. Η εταιρεία βελτιστοποίησε το νόμο του Moore ο οποίος θέλει τον διπλασιασμό των τρανζίστορ κάθε 18 μήνες, διαθέτοντας το νέο chip μέσα σε 10 μήνες από την παρουσίαση του προκατόχου του, που ξεκίνησε την παραγωγή τον Οκτώβριο του 2011.

 

Το LPDDR2 chip έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές δημοφιλής συσκευές, όπως το Motorola Droid 4 και το iPad 3. Αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 5, πιθανολογείται ότι η συσκευή κάνει χρήση του ίδιου chip μνήμης RAM με 1GB. Οι πρώτες συσκευές που θα κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας RAM της Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2013.

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας στο τμήμα των μνημών Wanhoon Hong, "με την ταχεία ανάπτυξη της μνήμης 2GB LPDDR3 προχωράμε με μεγάλα βήματα στην επέκταση της κυριαρχίας μας στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο". Η κυριαρχία της Samsung στο συγκεκριμένο χώρο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή εξαρτημάτων για τις iOS συσκευές της Apple, μια συνεργασία που δύσκολα θα διακοπεί παρά της πολλαπλές διαμάχες των δύο εταιρειών στα δικαστήρια.

 

Link.png Site: techradar.com