Το Galaxy Alpha είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα smartphones που έχει κατασκευάσει η Samsung, και αν δεν είχε ορισμένα “μειονεκτήματα” (όπως η όχι και τόσο ικανοποιητική αυτονομία ή το κόστος… ναυαρχίδας που το έφερνε σε μειονεκτική θέση απέναντι σε μεγαθήρια εξοπλισμού) θα είχε σημειώσει πολύ καλύτερη πορεία στην αγορά.

Μόλις μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση του, το Galaxy Alpha σύμφωνα με αναφορές θα αποσυρθεί και θα δώσει την θέση του στο Galaxy A5 (δείτε εδώ και εδώ), που θα αναλάβει να οδηγήσει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην μεσαία (mid-range) αγορά.

 

Όπως αναφέρει το ET News, το Samsung Galaxy A5 που κυκλοφόρησε τον τελευταίο μήνα στην Κίνα και φτάνει σύντομα στην αγορά της Ν. Κορέας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Samsung στην προσπάθεια της να αναδιοργανώσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία του παρελθόντος.

 

Το Samsung A5, που διαθέτει 5 ιντσών οθόνη Super AMOLED ανάλυσης 720p, 13 Megapixels κύρια κάμερα και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 410 SoC, ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με το Galaxy Alpha και προσφέρεται σε περισσότερο ανταγωνιστική τιμή (περίπου $360). Σύμφωνα με την αναφορά το Galaxy A5 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ν.Κορέας τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο ενώ το Galaxy Alpha σταδιακά θα αποσυρθεί από την αγορά (μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα).

 

 

Link.png Site: The Verge