Η Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε την Πέμπτη, αυτό που όπως υποστηρίζει, αποτελεί τον πρώτο σκληρό δίσκο ο οποίος εμπεριέχει τρία πλατό καθένα από τα οποία έχει χωρητικότητα 500Gb.

 

Ο σκληρός EcoGreen F2EG παραδίδει χωρητικότητα μέχρι και 1.5Tb σε τρία διαφορετικά πλατό. Επειδή ο σκληρός διαθέτει λιγότερα πλατό –και συνεπώς λιγότερα κινούμενα τμήματα- η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο δίσκος είναι πιο αξιόπιστος από τους κατά κόρον μεγάλης χωρητικότητας σκληρούς με πολλαπλά πλατό.

 

Η Samsung δήλωσε ότι ο 3.5 ιντσών serial ATA δίσκος αποδίδει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 140MBps, τρέχει σχεδόν αθόρυβα, διατηρεί χαμηλότερες θερμοκρασίες και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα μεγάλης χωρητικότητας.

 

Παραδείγματος χάριν, η έκδοση 1.5Tb του F2EG καταναλώνει 6.3 watts κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης/μεταφοράς δεδομένων και 5.1 όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας.

 

Ο EcoGreen F2EG, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες 500Gb, 1Tb και 1.5Τb και με buffer στα 16Μb ή 32Mb, προορίζεται όχι μόνο για χρήση σε κέντρα δεδομένων αλλά και desktops, ως δίσκος για backup. DVR καθώς και για συστήματα παρακολούθησης μέσω βίντεο.

 

Η Samsung, επίσης, προμοτάρει τον συγκεκριμένο δίσκο ως το πλεόν φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο της αφού δεν χρησιμοποιείται μόνωση αλογόνου και συμβιβάζεται με τις ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση ορισμένων βλαβερών ουσιών σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (RoHS).

 

Η έκδοση του EcoGreen στα 1.5Tb θα στοιχίζει περίπου 120 ευρώ

 

Source.png Πηγή: pcw.gr