Η Samsung όπως αναμενόταν παρουσίασε χθες στην έκθεση Mobile World Congress που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, το νέο μέλος της οικογενείας Note, το οποίο διαθέτει οθόνη 8΄ιντσών και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά.

Εμφανισιακά αλλά και ως ποιότητα κατασκευής δε διαφέρει από το Note 2 αλλά και το Galaxy S III, ενώ τρέχει Android Jelly Bean 4.1.2, με την εταιρεία να υπόσχεται σύντομα την αναβάθμιση σε 4.2. Κλασσικά η Samsung προσθέτει το δικό της γραφικό περιβάλλον πάνω από το Android και το οποίο διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως το Multi Window για να εμφανίζετε 2 εφαρμογές σε μία οθόνη.

 

Θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες των 16 και 32gb αλλά σε έκδοση LTE η οποία αναμένεται να είναι λίγο πιο ακριβή από το WiFi μοντέλο. Σημαντική και άκρως καλοδεχούμενη προσθήκη είναι η παρουσία microSD θύρας η οποία μπορεί να επεκτείνει το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο κατά επιπλέον 64GB. Η αυτονομία του Note 8.0 αναμένεται να κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η σειρά μιας και διαθέτει μπαταρία 4.600 mAh.

 

Η Samsung παραδοσιακά εξοπλίζει κάθε της smartphone με αρκετό επιπρόσθετο λογισμικό και το Galaxy Note 8.0 δεν αποτεέί εξαίρεση. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες για χρήση με το S-Pen όπως η εφαρμογή σημειώσεων με το γραφικό σας χαρακτήρο το S-Note.

 

201302240863.jpg

 

Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0

 

Από τα παλιά μας έρχεται και η υπέρυθρη θύρα με την οποία η Samsung δίνει το χαρακτήρα του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή και μάλιστα χωρίς να περιορίζεται μόνο σε τηλεοράσεις της εταιρείας. Μέσα από την εφαρμογή Smart Remote μπορείτε να προχωρήσετε σε σύνδεση της τηλεόρασης σας με την εφαρμογή και έτσι να ξεκινήσετε το χειρισμό της μέσα από το tablet.

 

Η εταιρεία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει την τιμολογιακή πολιτική για το Note 8.0, κάτι που θα κάνει πιθανότατα τον επόμενο μήνα όσο πλησιάζει η κυκλοφορία της συσκευής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο.