Η τοποθέτηση του αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων δίπλα από το σύστημα φακών της κάμερας στα Galaxy S8 και S8+ χαρακτηρίστηκε το λιγότερο ατυχής από πολλούς.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η θέση του αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν πρόκειται να αλλάξει για αρκετό διάστημα ακόμη σύμφωνα με μία αναφορά της εταιρείας KGI Securities, του γνωστού αναλυτή Ming-Chi Kuo.

 

Στην αναφορά της, η KGI Securities ισχυρίζεται πως η Samsung πρόκειται να διατηρήσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος των νέων της ναυαρχίδων μέχρι και τη σειρά Galaxy S9, ωστόσο πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που θα βρίσκεται στη πρόσοψη και κάτω από την οθόνη στο Galaxy Note9. Βλέπετε η τοποθέτηση του αισθητήρα δίπλα από την κάμερα στην τωρινή γενιά Galaxy S ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής επειδή η εταιρεία ήθελε να τελειοποιηθεί η τεχνολογία με τον in/ under-display fingerprint reader.

 

Η Samsung δεν ήταν η μοναδική εταιρεία που αντιμετώπισε προβλήματα με την συγκεκριμένη τεχνολογία αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Καθώς προχωράμε προς την παρουσίαση όλο και περισσότερων συσκευών με edge-to-edge οθόνες, πολλά από τα χαρακτηριστικά των συσκευών είτε θα πρέπει να μετακινηθούν στο πίσω μέρος τους είτε ακόμα και να ενσωματωθούν στην οθόνη.

 

Η Apple φημολογείται πως εργαζόταν πάνω σε έναν in-display fingerprint reader για το επερχόμενο, επετειακό iPhone αλλά τελικώς η εταιρεία θα προχωρήσει με face unlock, με virtual home key και με την ύπαρξη ενός συμβατικού κατά πάσα πιθανότητα αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την KGI Securities, η Samsung δεν θα βιαστεί να παρουσιάσει τη τεχνολογία, με τη σειρά Galaxy S9 να διαθέτει βελτιωμένη αναγνώριση ίριδας και διπλή κάμερα ως βασικά “selling points” (πέρα από το ισχυρότερο SoC, την μεγαλύτερη μνήμη κ.λπ).

 

Link.png Site: The Verge