Μέχρι στιγμής, στην ευρεία αγορά των μνημών για τους υπολογιστές μας, έχουμε δει DIMM του ενός, των δύο και ελάχιστα των τεσσάρων GB. Σίγουρα, μια είδηση για ένα stickάκι των 8 GB για παράδειγμα, θα ήταν εντυπωσιακή.

 

Η Samsung παρουσίασε μια τεχνολογία η οποία είναι ικανή να μας προσφέρει ένα DDR3 DIMM των 32 GB(!), κάτι που δεν θα απευθύνεται μόνο στην αγορά των servers, αλλά θα αναπτυχθεί και για τα desktop PCs!

 

Όλη τη δουλειά την έκανε η ανάπτυξη ενός chip των 512 ΜΒ, 50 nm και 4Gbit, το οποίο επέτρεψε στην εταιρεία να φτιάξει ένα σχετικά χαμηλής κατανάλωσης DIMM με τόσο μεγάλη χωρητικότητα.

 

Έτσι, η εταιρεία πλέον θα μπορεί να αναπτύξει μνήμες οι οποίες θα έχουν 16 GB ανά πλευρά, κάνοντας εφικτό το σενάριο μιας dual sided μνήμης των 32 GB. Με αυτές τις εξελίξεις βέβαια, η πιθανότητα του να δούμε μνήμες των 8 GB ακόμα πιο γρήγορα στην αγορά, μεγαλώνουν σημαντικά.

 

Σαφώς όμως, μην περιμένετε οι τιμές να είναι χαμηλές, μιας και η τεχνολογία μόλις ανακοινώθηκε - ήδη οι εκτιμήσεις μιλάνε για κάτι "αστρονομικό".

 

Source.png Πηγή: hwbox.gr