Αν και το 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μάλλον κάτι κοινότυπο πια, το 3D στο σπίτι έχει επισήμως πεθάνει. Η Samsung, και πριν λίγο καιρό και η Phillips, ανακοίνωσαν ότι οι σειρές τηλεοράσεων για το 2016, δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο νέο μοντέλο 3D.

Η Samsung υπερασπίζεται την κίνηση της, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές, και παράλληλα κάνει λόγο και για έλλειψη περιεχομένου. Όσον αφορά στο ίδιο το περιεχόμενο, να αναφέρουμε ότι το νέο format Ultra HD Blu-Ray δεν υποστηρίζει 3D. Η Κορεάτικη εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ποιότητα εικόνας με την νέα σειρά τηλεοράσεων της εταιρείας SUHD. Η τεχνολογία του είδους επικεντρώνεται στο να προσφέρει περισσότερα χρώματα και δυναμικό εύρος.

 

Η μεγάλη αντίπαλος LG συνεχίζει να διαθέτει στην αγορά τηλεοράσεις 3D, ωστόσο ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για μείωση των νέων μοντέλων κατά το ήμισυ, σε σχέση με τον αριθμό των περσινών μοντέλων που υποστήριζαν την επιπλέον διάσταση.

 

H Sony επίσης υποστηρίζει την τεχνολογία με δύο μοντέλα στις 55 και 75 ίντσες. Η Panasonic από ότι φαίνεται παραμένει ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής στην αγορά που είναι αφοσιωμένος στο 3D.

 

Link.png Site: GSMArena