Αρκετούς μήνες μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress, η Samsung ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του νέου μέλους της σειράς Galaxy Note το οποίο διαθέτει οθόνη 10.1 ιντσών.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αμερικανική αγορά με τιμή $499 για το μοντέλο των 16GB και $549 για το μοντέλο των 32GB. Διαθέτει ανάλυση 1280x800, 2GB RAM, επεξεργαστή Exynos τετραπύρηνο στο 1.4 GHz, 2 κάμερες ενώ τρέχει την έκδοση Android 4.0.4 με γραφικό περιβάλλον TouchWiz και με τη Samsung να υπόσχεται ότι το Jelly Bean δε θα αργήσει να κυκλοφορήσει. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το Galaxy Note 10.1 διαθέτει ειδική γραφίδα S Pen για χρήση με εφαρμογές σημειώσεων και όχι μόνο αφού η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη κατηγορία εφαρμογών με την δημιουργία ειδικού App Store.

 

 

Στην ίδια εκδήλωση η Samsung έδωσε νέα στοιχεία για το αρχικό μοντέλο της σειράς Galaxy Note με οθόνη 5.3' και το οποίο έφτασε αισίως τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις αποτελώντας μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για την εταιρεία. Ο διάδοχος του αναμένεται να παρουσιαστεί στις 27 Αυγούστου στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012 για την οποία θα υπάρχει πλήρη κάλυψη από το Insomnia.

 

 

Link.png Site: Πρώτη επαφή με Samsung Galaxy Note 10.1 (video)