Όπως αναμενόταν, η Samsung παρουσίασε πριν λίγη ώρα στο Unpacked Event τη δεύτερη γενιά του αναδιπλούμενου smartphone της, του Galaxy Z Fold 2 με υποστήριξη 5G.

Το νέο μοντέλο έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου smartphone στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη, διατηρώντας τον σχεδιασμό σχεδόν ίδιο αν και έχει μικρότερο πάχος, με το κενό που υπάρχει όταν η οθόνη είναι κλειστή να έχει ελαχιστοποιηθεί κι' αυτό. Πρώτη μεγάλη αλλαγή υπάρχει στην εξωτερική οθόνη η οποία δεν είναι πλέον μικρή (4.6 ίντσες) με βάση τα τωρινά δεδομένα αλλά με κανονικές διαστάσεις και συγκεκριμένα στις 6.23 ίντσες (FHD+) και με πολύ μικρά περιθώρια περιμετρικά. Διαθέτει ακόμα μια μικρή οπή στο άνω δεξί μέρος για τη selfie κάμερα των 10MP ενώ στηρίζεται πάντα στην Super AMOLED τεχνολογία για κορυφαίες φωτογραφίες. 

Μεγαλύτερη πάντως είναι και η εσωτερική Dynamic AMOLED οθόνη, οι διαστάσεις τις οποίας ανεβαίνουν από τις 7.3 ίντσες στις 7.6 (WQHD+), με νέο χαρακτηριστικό την υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης στα 120Hz για πιο «φυσικό» scrolling και καλύτερη απεικόνιση των animation. Στην επιφάνεια της οθόνης, η Samsung έχει τοποθετήσει το εξαιρετικά λεπτό γυαλί που είδαμε όχι μόνο στο Galaxy Z Flip, το δεύτερο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας. Το hinge (μεντεσές), έχει σχεδιαστεί από την αρχή για μεγαλύτερη αντοχή, πιο εύκολο άνοιγμα της οθόνης, χωρίς να επιτρέπει το πέρασμα της σκόνης, ένα από τα προβλήματα που είχε η πρώτη γενιά. Παρελθόν αποτελεί και η τεράστια εγκοπή που υπήρχε στο άνω δεξί μέρος, η οποία φιλοξενούσε μερικές από τις κάμερες της συσκευής. Στη θέση της υπάρχει πλέον μια κάμερα και πάλι στα 10MP για selfies όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Galaxy Fold με ανοιχτή οθόνη.

galaxy-z-fold2_highlights_style_end.jpg.fca02da8598745780f925bf78ef80a62.jpg

1762395878_galaxyfold2_5.jpg.839b10e1f39f99b15979ecdd33afa3ce.jpg

Το κύριο σύστημα καμερών του Galaxy Z Fold 2 βρίσκεται στο πίσω μέρος όπως και στον προκάτοχό του, και στην ουσία αποτελεί το ίδιο σύστημα με αυτό που Galaxy Note20. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 12MP και συνοδεύεται από μια δεύτερη υπερευρυγώνια κάμερα με την ίδια ανάλυση αλλά και ένα τηλεφακό στα 64MP (f/1.8). Αυτός είναι η αιτία που το Galaxy Z Fold 2 διαθέτει 3x υβριδικό zoom αλλά και ψηφιακό zoom 30x.

Σε αντίθεση με τη διπλή υλοποίηση άλλων ναυαρχίδων της Samsung, το κορυφαίο foldable smartphone της Samsung έρχεται με το κορυφαίο chipset της Qualomm, το Snapdragon 865+, συνοδευόμενο από 12GB RAM και 512GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία των 4500mAh μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα ενώ τρέχει Android 10 σε συνδυασμό με το One UI 2.5, το γραφικό περιβάλλον της Samsung.

Το Galaxy Z Fold 2 θα κυκλοφορήσει κανονικά και στη χώρα μας μέσα στις 18 Σεπτεμβρίου με τιμή λίγο χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του και συγκεκριμένα στα 2099 ευρώ.