Αρκετοί πιστεύουν ότι, με αφορμή το Xperia Z5 Premium της Sony, οι κατασκευαστές κινητών θα ξεκινήσουν να ενσωματώνουν οθόνες 4K στις συσκευές τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία Κορεατική δημοσίευση, η Samsung και η LG αποφάσισαν να μην ενσωματώσουν οθόνες 4K στις ναυαρχίδες που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

 

Μάλιστα, φημολογείται ότι οι δύο εταιρείες αποφάσισαν ότι τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης 4K δεν θα είναι τόσο σημαντικά. Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι τα κινητά της Samsung θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια οθόνη, λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα της Samsung στον χώρο του VR.

 

Σύμφωνα με την πηγή λοιπόν, οι εταιρείες θα δώσουν έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από την οθόνη, καθώς και στη βελτίωσή της με σκοπό να χρησιμοποιείται ευκολότερα υπό το φως του ήλιου. Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν τις οθόνες 1440p που θα ενσωματώνουν πιθανότατα οι επόμενες ναυαρχίδες της LG και της Samsung.

 

Πρόκειται για μια απόφαση που μπορεί να δυσαρεστήσει ορισμένους και, εάν όντως συμβεί, η Sony θα παραμείνει, για το επόμενο διάστημα, η μοναδική εταιρεία που προσφέρει κινητό με οθόνη 4K.

 

Link.png Site: PhoneArena