Στις γιορτές των Χριστουγέννων πρόκειται να δούμε Windows Phone 8 συσκευές από 3 συνολικά κατασκευαστές. Ύστερα από τις προτάσεις των Nokia και HTC που είδαμε από κοντά, σειρά έχει ο τρίτος της παρέας αλλά καθόλου καταιδρωμένος, το Samsung ATIV S το οποίο εντυπωσιάζει.

Το ATIV S της Samsung διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι στιγμής από όλα τα Windows Phone 8 που έχουμε δει η οποία φτάνει τις 4.8 ίντσες και είναι τεχνολογίας Super AMOLED με HD ανάλυση. Περιτό να πούμε για την ποιότητα της η οποία είναι σε κορυφαία επίπεδα όπως και τα υπόλοιποα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία ξεχωρίζει ο διπύρηνος επεξεργαστής Krait στο 1.5 GHz, 1 gb μνήμη, 16gb αποθηκευτικός χώρος καθώς και Bluetooth, NFC και δέκτης GPS.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6oiNWzXGMUw

 

Το ATIV S είναι το μοναδικό κορυφαίο smartphone για WP8 το οποίο διαθέτει θύρα για microSD κάρτα, δίνοντας τη δυνατότητα να αυξήσουμε πολύ εύκολα τη χωρητικότητά του. Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι των 8mp έτοιμη για εγγραφή 1080p video και είναι όπως μας ενημέρωσαν η ίδια που "φοράει και το Galaxy S III της Samsung. Η δεύτερη κάμερα στο μπροστινό μέρος είναι 2mp και προορίζεται φυσικά για βιντεοκλήσεις.

 

p1100392z.jpg

 

p1100389pp.jpg

 

Γενικά η συσκευή είναι αρκετά όμορφη με 135 γραμμάρια βάρος και 8.7 χιλιοστά πάχος, δίνοντας την μεταλλική αίσθηση στο μάτι αν και το υλικό κατασκευής είναι το πλαστικό. Η μπαταρία κυμαίνεται στα 2.300 mAh δίνοντας υποσχέσεις για πολύ καλή αυτονομία.

 

Το ATIV S θα κυκλοφορήσει όπως και τα περισσότερα Windows Phone 8 smartphones τον Νοέμβριο και αναμένεται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.