Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οθονών τεχνολογίας OLED στον κόσμο, είναι φυσικό που η Samsung φροντίζει να καλύπτει τις ανάγκες της για τη σειρά smartphones Galaxy με οθόνες που κατασκευάζει η Samsung Display. Όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς DSCC, η Samsung βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κινέζικη εταιρεία BOE για την προμήθεια οθονών OLED με διαγώνιο 6,67 ιντσών για τουλάχιστον ένα μοντέλο Galaxy S21. Μία ακόμη συσκευή που λέγεται ότι θα διαθέτει πάνελ τεχνολογίας OLED από την BOE ενδέχεται να είναι το Galaxy A91, το οποίο φημολογείται ότι θα διαθέτει οθόνη 6,67 ιντσών ανάλυσης Full HD+.  Ενδεχομένως η εταιρεία να επιδιώκει να μειώσει το κόστος κατασκευής για ορισμένα «premium midrangers» της ή για κάποιες από τις οικονομικότερες εκδόσεις των ναυαρχίδων της αλλά και να επιδιώκει να ελευθερώσει πόρους, που θα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή εύκαμπτων OLED οθονών, στις οποίες έχει ρίξει μεγάλο βάρος.

H Κινέζικη εταιρεία BOE είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πάνελ τεχνολογίας LCD για smartphones στον κόσμο, ωστόσο προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις, επιδιώκει να ανταγωνιστεί την Samsung Display και στην κατασκευή πάνελ τεχνολογίας OLED για smartphones. Σήμερα, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πάνελ OLED μετά την LG Display. Η Samsung Display, πέρα από την BOE και την LG Display, ανταγωνίζεται επίσης και τις εταιρείες EverDisplay και Visionox.

Το μερίδιο αγοράς της Samsung Display αναμένεται να πέσει από το 80% το τέταρτο τρίμηνο του 2019 στο 69% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, και λέγεται ότι ενδέχεται να «χάσει» κάποια συμβόλαια με την Apple για την προμήθεια οθονών για τη σειρά iPhone 12, με την Αμερικάνικη εταιρεία να την αντικαθιστά με την BOE (για κάποιο από τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 και όχι για το σύνολο). Η Samsung έχει τελευταία ρίξει μεγάλο βάρος –με συνεχείς επενδύσεις- στην τεχνολογία εύκαμπτων οθονών OLED καθώς και στην τεχνολογία ευκάμπτου προστατευτικού γυαλιού που ονομάζει Ultra Thin Glass. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει στόχο να προμηθεύσει με εκατομμύρια εύκαμπτες οθόνες OLED πολλούς κατασκευαστές smartphones τα επόμενα χρόνια.

Flexible-OLED-Smartphone-Screen-Market-Share-2020.jpg.c738c7cee8fc636014a0e906fef1b43a.jpg

SamMobile