Η Samsung δεν θα πάρει μέρος στην επερχόμενη IFA 2020, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας η οποία πραγματοποιείται παραδοσιακά στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Όπως επιβεβαιώνει η νοτιοκορεατική εταιρεία, ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορωνοϊού και την απόσταση που παίρνει η Samsung από όλες τις δημόσιες συναθροίσεις στις οποίες περιλαμβάνονται φυσικά και οι εκθέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι η Samsung έχει παρουσία στην IFA από το 1991 ενώ ειδικά τα τελευταία χρόνια ο εκθεσιακός της χώρος είναι από τους μεγαλύτερους -αν όχι ο μεγαλύτερος- ανάμεσα σε όλους τους εκθέτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συνέντευξη τύπου της διοργανώτριας αρχής, στην οποία έγινε γνωστό ότι η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου υπό αυστηρούς περιορισμούς και χωρίς τη συμμετοχή κοινού παρά μόνο 800 δημοσιογράφων. 

Με δηλώσεις της στο Techcrunch, η Samsung επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μία online παρουσίαση στην οποία και θα επιδείξει τα νέα προϊόντα που προοριζόντουσαν να αποκαλυφθούν στην έκθεση. Ανάμεσα σ' αυτά αναμένεται να βρίσκονται νέες τηλεοράσεις, λευκές συσκευές αλλά και laptops κρίνοντας από το παρελθόν. Θα προηγηθεί στις αρχές Αυγούστου μιας άλλης ζωντανή παρουσίασης, αυτή της νέας σειράς Galaxy Note20, με τη Samsung να μην προχωρά και σ' αυτή την περίπτωση στη διεξαγωγή κάποιου Unpacked event όπως και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Samsung δηλώνει ότι αν και δεν θα συμμετάσχει στη φετινή έκθεση, «προσβλέπει στη συνεχή συνεργασία με την IFA στο μέλλον.» Μένει να δούμε όχι το αν άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, αλλά το πόσες.