Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μοιράζεται κάποιος αρχεία μεταξύ Android συσκευών, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που είναι ήδη διαθέσιμη και στη συσκευή αποστολέα και στη συσκευή λήψης. 

Κάθε Android τηλέφωνο με προεγκατεστημένες εφαρμογές Google έχει πρόσβαση στο Nearby Share, την υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων της Google. Ωστόσο, αν έχετε συσκευή Samsung, δεν είναι η μόνη επιλογή κοινής χρήσης αρχείων, καθώς υπάρχει επίσης το Quick Share που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία. 

Παρόλο που το Quick Share βρίσκεται αποκλειστικά στις συσκευές της Samsung, προϋπήρχε του Nearby Share και έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν δημοφιλή επιλογή μεταξύ των χρηστών της εταιρείας. Σύντομα όμως, οι χρήστες Samsung ίσως να μην χρειάζεται πλέον να επιλέγουν μεταξύ Nearby Share και Quick Share, καθώς οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων θα μπορούσαν να βρεθούν κάτω από την ίδια "ομπρέλα".

image.png.2dd95fc687e9fab5d956a670d8045673.png

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακάλυψε η κορυφαία προγραμματίστρια και leaker, Kamila Wojciechowska, σε νέα έκδοση της εφαρμογής Google Play Services, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Google ίσως μετονομάσει το Nearby Share σε Quick Share. 

Για παράδειγμα, μετά την αρχική λήψη της ενημέρωσης, έλαβε την ακόλουθη ειδοποίηση: "Το Nearby Share γίνεται πλέον Quick Share. Αναζητήστε το νέο όνομα και το εικονίδιο για κοινή χρήση με κοντινές συσκευές". Το νέο όνομα Quick Share αντικατοπτρίζεται επίσης στο περιβάλλον χρήστη για την κοινή χρήση αρχείων.

Ψάχνοντας τα Google Play Services, η Kamila βρήκε επίσης στοιχεία ενός "οδηγού για τη μετάβαση" για τη νέα εμπειρία Quick Share. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι ίσως οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων να συγχωνευθούν ή τουλάχιστον να γίνουν διαλειτουργικές. 

Στην περίπτωση αυτή, οι χρήστες Samsung συσκευών δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν μήπως επιλέξουν κατά λάθος το Quick Share αντί του Nearby Share. Θα υπάρχει μόνο μία επιλογή, το Quick Share, που θα δουλεύει τόσο με συσκευές Samsung όσο και με άλλες Android συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές. 

image.png.97d09352f636415587108c5393e8ab78.pngimage.png.ff5673c22752b3fc1080803b3864a6b8.pngimage.png.66a1754281b485847f9a4fadabde0dbb.png

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία ότι όντως συγχωνεύονται οι δύο υπηρεσίες. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, φαίνεται πιθανό και ίσως δούμε μια σχετική ανακοίνωση είτε στη CES 2024 τον επόμενο μήνα είτε στην επόμενη εκδήλωση Galaxy Unpacked, όποτε κι αν γίνει αυτή.

  • Like 3
  • Thanks 1