Το Galaxy Z Flip5 είναι ίσως η ανακοίνωση που ξεχώρισε από το σημερινό Unpacked event της Samsung το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε.

Η δημοφιλέστερη αναδιπλούμενη συσκευή της αγοράς, αποκτά μια σημαντική ανανέωση συγκριτικά με τον προκάτοχό της, η οποία στηρίζεται θα λέγαμε κυρίως στην εξωτερική οθόνη η οποία μεγαλώνει κατά 283%, από τις 1,9 ίντσες στις 3,4”. Και μόνο αυτή η αλλαγή είναι υπεύθυνη για την πολύ βελτιωμένη χρήση της συσκευής αφού στην οθόνη μπορούμε να τοποθετήσουμε έως 12 widgets, μεταξύ των οποίων ο Καιρός, το Ημερολόγιο, ενώ πλέον είναι δυνατή και η εκτέλεση εφαρμογών όπως Google Maps, YouTube και Netflix. 

Το Galaxy Z Flip5 εντυπωσιάζει για το premium επίπεδο σχεδιασμό του που διακρίνεται φέτος για την απουσία του κενού που υπήρχε όταν η συσκευή ήταν διπλωμένη. Ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης επιτρέπει στο νέο Flip να είναι πιο λεπτό όταν τοποθετείται στην τσέπη, και όπως πάντα πολύ εύκολο στη μεταφορά. Η Samsung διατηρεί την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που είδαμε από πέρσι, με την παρουσία αρχικά του Armor Aluminum αλλά και του Gorilla Glass Victus 2 ανθεκτικού γυαλιού και στις 2 οθόνες. Υποστηρίζει το πρότυπο αδιαβροχοποίησης ΙPX8 για αντοχή σε πτώση σε νερό σε βάθος 1.5 μέτρο και για 30 λεπτά. 

Στο εσωτερικό η Samsung ενσωματώνει το Snapdragon 8 Gen 2 chipset της Qualcomm, χρονισμένο ελαφρώς υψηλότερα από τις υπόλοιπες υλοποιήσεις που συναντάμε σε άλλα smartphones. Η μνήμη φέτος των 8GB είναι LPDDRX5X ενώ διπλασιάζεται η χωρητικότητα του αρχικού μοντέλου από τα 128 στα 256GB. Η αυτονομία δεν αναμένεται να έχει διαφορά από πέρσι, με τη μπαταρία των 3.700mAh να διατηρεί την ίδια χωρητικότητα. 

Δεν βλέπουμε κάποια αλλαγή και στο σετ καμερών, όπου το Galaxy Z Flip5 διαθέτει ως βασικό σύστημα 2 αισθητήρες στα 12MP με f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση ενώ η κάμερα στην εσωτερική οθόνη έχει ανάλυση 10MP αλλά με διάφραγμα f/2.2. Το form factor της συσκευής επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων αλλά και selfie videos με τον χρήστη να ρυθμίζει τη γωνία λήψης και με το λογισμικό της εταιρείας να προσθέτει επιπλέον δυνατότητες. 

Το Galaxy Z Flip5 κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 11 Αυγούστου με τιμή από 1249€ ενώ από σήμερα η Samsung ανοίγει τις προπαραγγελίες με πρόσθετα δώρα.
 

  • Like 5