Λίγους μήνες πριν είχαν ακουστεί οι πρώτες φήμες περί κλειδώματος του Galaxy Note 3 αλλά και των μελλοντικών μοντέλων της Samsung ως προς τα αξεσουάρ, με τη τελική υλοποίηση του εν λόγω περιορισμού να γίνεται πραγματικότητα με την αναβάθμιση στο Android 4.4 KitKat.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές μελών της ιστοσελίδας XDA, αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών όπως οι θήκες S-View της εταιρείας Spigen, δε λειτουργούν σε συσκευές Galaxy Note 3 με εγκατεστημένη τη νεότερη έκδοση του Android (KitKat), με τα μόνα πλέον λειτουργικά αξεσουάρ να είναι όσα κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Η Κορεάτικη εταιρεία φαίνεται πως ήδη είχε ενσωματώσει κάποιο chip αναγνώρισης στα αξεσουάρ της, χωρίς όμως να υπήρχε κάποια προειδοποίηση ή επίσημη τοποθέτηση.

 

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιου είδους περιορισμούς, με την Apple να αποκλείει με την κυκλοφορία του iOS 7 τους φορτιστές 3rd party κατασκευαστών στις συσκευές iPhone 5, 5C και 5S. Επίσης, κάποιοι κάτοχοι ήδη βρήκαν μία "λύση", η οποία όμως απαιτεί το άνοιγμα των αξεσουάρ και την αντικατάσταση του chip αναγνώρισης, κάτι που απαιτεί την αγορά και του επίσημου αξεσουάρ.

 

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα XDA Developers μια πιο εύκολη σχετικά λύση, η οποία απαιτεί όμως να προηγηθεί η διαδικασία root και μετέπειτα εγκατάσταση του Xposed Framework.

 

Link.png Site: ']Sammobile

 

Ενημέρωση 28/1/2014: Με ανακοίνωση της η Samsung ενημερώνει ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μια μικρή αναβάθμιση η οποία θα εξαλείφει το πρόβλημα ασυμβατότητας του Note 3 με θήκες τρίτων κατασκευαστών. Πρόθεση της εταιρείας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η μεγαλύτερη συμβατότητα των συσκευών της με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών.