Η σειρά Galaxy S24 της Samsung αναμένεται και πάλι να ενσωματώνει -τουλάχιστον σε κάποια μοντέλα- ένα Exynos chipset, ένα χρόνο αφού η εταιρεία επέλεξε την κορυφαία Snapdragon πρόταση της Qualcomm για τη σειρά Galaxy S23.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Chosun Media, η Samsung θα εξοπλίσει τις συσκευές Galaxy S24 με το φημολογούμενο Exynos 2400 chipset για να αντισταθμίσει το κόστος άλλων αναβαθμίσεων που θα διαθέτουν τα κορυφαία της smartphone. Αυτή είναι η τρίτη σχετική αναφορά που κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα και αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια της Samsung για την επερχόμενη κορυφαία σειρά smartphone. Στο πρόσφατο παρελθόν η ίδια πληροφορία δημοσιεύθηκε από κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ενώ άλλη διαρροή αναφέρει ότι η Samsung πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 8 Gen 3 για τις εκδόσεις Plus και Ultra.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία διαρροή αναφέρει επίσης μια πιθανή αναβάθμιση της οθόνης για τη σειρά Galaxy S24. Η Samsung φέρεται να χρησιμοποιεί νέα OLED πάνελ υψηλής απόδοσης 13ης γενιάς (M13) στα νέα μοντέλα. Οι νέες οθόνες θα είναι μια αναβάθμιση από τις οθόνες M12 που βρίσκονται σήμερα στα Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5. Η επερχόμενη σειρά iPhone 15 της Apple αναμένεται επίσης να διαθέτει τα ίδια M12 πάνελ. Έτσι, τεχνικά, η τριάδα Galaxy S24 θα έχει ανώτερες οθόνες σε σύγκριση με τα νέα iPhone που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Πηγές αναφέρουν ότι το M13 OLED πάνελ θα είναι λεπτότερο και πιο αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αυτονομία των συσκευών που ενσωματώνεται.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δείχνουν επίσης ότι τα βασικά μοντέλα Galaxy S24, Galaxy S24 Plus και Galaxy S24 Ultra θα αποκτήσουν 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το Galaxy S24 Ultra αναμένεται επίσης να αποκτήσει μια παραλλαγή RAM 16GB.

  • Sad 5