Όπως είναι γνωστό, το νέα Galaxy S9 της Samsung βασίζεται στο κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 845 ή στο Exynos 9810 της Samsung, τα οποία ενσωματώνουν μεταξύ άλλων οκταπύρηνους επεξεργαστές, εκ των οποίων οι τέσσερις πυρήνες χρονίζονται στα 2,8GHz ή σε υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας.

Το A11 Bionic SoC από την άλλη της Apple έχει επεξεργαστή με έξι πυρήνες, δύο εκ των οποίων είναι οι υψηλής απόδοσης που λειτουργούν στα 2,39GHz. Θεωρητικά λοιπόν, το Galaxy S9 θα έπρεπε εύκολα να ξεπερνάει το iPhone 8 ή ακόμα και το iPhone X, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμα και σε σύγκριση με το iPhone 7 σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε σύγκριση με το iPhone X, το Galaxy S9 δείχνει κάπως αδύναμο ενώ τα πρώτα benchmarks δείχνουν ότι η ναυαρχίδα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας δεν μπορεί να συγκριθεί με τη κορυφαία συσκευή της Apple. Ίσως έτσι εξηγείται που το Galaxy S9 δεν μπορεί να φτάσει τις τελευταίες συσκευές της Apple στο 4K video recording. Η ναυαρχίδα της Samsung που έχει διαφημιστεί για τις κορυφαίες της κάμερες, είναι ικανή για εγγραφή ιδιαίτερα ευκρινούς βίντεο 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά μόνο για πέντε λεπτά. Αν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε εγγραφή για περισσότερη ώρα, θα πρέπει να μειώσετε το framerate στα 30fps, κάτι που συναντούμε και σε άλλες συσκευές Android.

Τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X είναι ικανά για εγγραφή βίντεο 4K στα 60fps για όσο επιθυμεί ο χρήστης, χωρίς περιορισμούς. Μπορεί να προειδοποιήσουν ότι το συγκεκριμένο format καταλαμβάνει ταχύτατα storage, ωστόσο δεν πρόκειται να σας σταματήσουν από το να συνεχίσετε την εγγραφή.

Τουλάχιστον η Samsung δεν περιορίζει την εγγραφή βίντεο 4K στα 5 λεπτά στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο όπως έκανε παλαιότερα. Και τουλάχιστον οι συσκευές της δεν υπερθερμαίνονται όπως συμβαίνει με τις συσκευές της Sony.

PhoneArena

Cult of Mac

  • Sad 1