Η Samsung φαίνεται πως κατοχυρώνει εμπορικά σήματα και ονομασίες με φρενήρη ρυθμό, όχι μόνο για προϊόντα που πρόκειται να ανακοινωθούν σε μερικούς μήνες, αλλά και για προϊόντα που βρίσκονται ένα ή δύο χρόνια μακριά, όπως τα Galaxy S25 και Galaxy Z Fold7.

Η Κορεάτικη εταιρεία υπέβαλλε αιτήσεις κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων και ονομασιών για διάφορους τύπους προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων δακτυλιδιών και γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ μόλις πρόσφατα, η ιστοσελίδα GalaxyClub ανακάλυψε μία σειρά από αιτήσεις που υποβλήθηκαν σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και μίας που επιβεβαιώνει ότι το Galaxy S24 θα προωθηθεί και διαφημιστεί ως ένα «AI Phone».

Η ιστοσελίδα SamMobile μέσω σχετικού άρθρου πριν από λίγο καιρό, έκανε γνωστά τα σχέδια της Samsung να εστιάσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη με την επόμενη ναυαρχίδα της και λίγο μετά η Samsung επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με την ανακοίνωση της «εμπειρίας Galaxy AI», που πρόκειται να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24 που αναμένεται να διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά «Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η Samsung υπέβαλε πρόσφατα αιτήσεις σε αρμόδιες αρχές για να κατοχυρώσει τις εμπορικές ονομασίες «AI Phone» και «AI Smartphone». Οι ονομασίες είναι περισσότερο γενικές (generic) από όσο θα έπρεπε και επομένως μπορεί να σταθεί αδύνατον να κατοχυρωθούν, ωστόσο αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Κορεάτικη εταιρεία θέλει τουλάχιστον να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων και την «εμπορική δύναμη» της Τεχνητής Νοημοσύνης για να προωθήσει και να διαφημίσει τα νέα της προϊόντα. Αποτελούν λοιπόν ένδειξη ότι το «AI» θα είναι το στοιχείο στο οποίο η εταιρεία θα βασίσει ενδεχομένως τη διαφημιστική της εκστρατεία όταν ανακοινωθεί η σειρά Galaxy S24 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στις 17 Ιανουαρίου.

Οι συσκευές της σειράς Galaxy S24 αναμένεται να διαθέτουν βεβαίως αυτό που σήμερα ονομάζουμε «on-device ΑΙ» (κάποιο προηγμένο εξειδικευμένο chip ή ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας γνωστή και ως NPU) για την επιτάχυνση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, οπότε απλώς περιμένουμε από την εταιρεία να το επιβεβαιώσει ή απλώς να δώσει περισσότερη έμφαση (αφού και η σημερινή σειρά διαθέτει κάτι τέτοιο).

Η Samsung ελπίζει επίσης να κατοχυρώσει και κάποια άλλα εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών σημάτων και ονομασιών όπως είναι τα Magic Pixel, Flex Magic και Flex Magic Pixel για προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας, οθόνες smartphone και τηλεοράσεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα γυαλιά AR.