Οι τεχνολογίες της Hiya θα συνεισφέρουν στην βελτίωση της απόδοσης του Smart Call, ενώ η Samsung θέλει να προσφέρει τη λειτουργία σε περισσότερες συσκευές της.

Η Hiya ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τη Samsung έως το 2025, με αμφότερες εταιρείες να δεσμεύονται για ανώτερη προστασία ενάντια στις ανεπιθύμητες ή ενοχλητικές κλήσεις για τα κινητά τηλέφωνα της κορεάτικης εταιρείας.

Χρησιμοποιώντας μια εκτενή βάση δεδομένων συνδυαστικά με μια cloud υπηρεσία, η Hiya θα  εντοπίζει και θα αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις δίχως την παρέμβαση του χρήστη. Οι υπηρεσίες της Hiya προσφέρονται και μέσω εφαρμογής, όμως η Samsung θα ενσωματώσει τις λειτουργίες της στις συσκευές, ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να ρυθμίσει οτιδήποτε σε οποιοδήποτε στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να καταθέσει τα στοιχεία της στην Hiya ώστε να περαστεί σε μια «ασφαλή» λίστα καλούντων, δηλώνοντας τον λόγο που καλούν τον χρήστη, μεταξύ άλλων πληροφοριών.

apps_smart-call_feature01_list02_pc.png

Μέχρι σήμερα, ύποπτες κλήσεις έφεραν την ανάλογη σήμανση χάρη στην υπάρχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών, όμως στο εξής θα μπλοκάρονται αυτόματα. Η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη σε κινητά Samsung με λογισμικό One UI 2.5 ή νεότερο - που πρακτικά, αφορά τα Samsung Galaxy Note 20, Note 20+ και Galaxy Z Fold 2.

Με τη δέσμευση να επεκτείνει την διαθεσιμότητα της λειτουργίας, η Samsung δήλωσε πως προγενέστερες flagship συσκευές - από το Galaxy S20 έως το Galaxy S9 και το Galaxy Note 10 - θα λάβουν την ενημέρωση σε δεύτερο χρόνο, ενώ και κάποια τηλέφωνα της σειράς Α (A71 και A51) είναι στη λίστα των συσκευών προς αναβάθμιση.

Για το τέλος, η Hiya ανέφερε πως υπάρχουν περισσότερες από 40 χώρες (κυρίως στη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ευρώπη) όπου η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη, προσθέτοντας πως εργάζονται για να προσθέσουν περισσότερες χώρες στη λίστα - μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια από τις δύο λίστες (και αν) ανήκει η Ελλάδα.

  • Like 8
  • Thanks 2